Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ik ben een buitenlander, geen buitenlander!

Ik ben een buitenlander, geen buitenlander!

Sierra Hickey verhuisde bijna tien jaar geleden met zijn Franse vrouw naar Amsterdam. Dit is hoe hij zichzelf ziet, hoe hij het land ziet dat hij heeft geadopteerd.

Sierra Hickey, 34, komt uit het VK. Hij werkt in Den Haag voor de Internationale Organisatie voor Migratie. Hij is getrouwd met een Franse vrouw en woont in het buitenland. Tijdens zijn jeugd bracht hij tijd door in Italië en voltooide hij zijn bachelordiploma in Denemarken voordat hij een masterdiploma behaalde in Amsterdam. Ik denk niet dat hij in Nederland blijft. Zegt op de nieuwssite Nederlands nieuwsMaar hij vestigde zich daar acht jaar geleden met zijn vrouw, toen hij zijn carrière op het platteland begon. Brexit had veel te maken met hun beslissing. “Mijn vrouw is Frans en het zou moeilijk voor haar zijn geweest om in het VK te wonen, vooral als ze een visum nodig had. Er komt misschien een moment dat we ons in Frankrijk vestigen, maar voorlopig zijn we hier gelukkig. Sierra Hickey legt het uit.

De Nederlandse site vroeg wat hij leuk vond aan het land dat hij adopteerde en hoe hij zich aanpaste. Eerst leerde Sierra Hickey de taal:

Ik heb een van de gratis cursussen van de gemeente gevolgd [municipalité] Zes maanden en was in staat om de positie te bereiken B1 [intermédiaire]. In mijn vorige werk sprak ik vaak Nederlands. De gevangenis hielp me niet echt omdat mijn sociale kring kleiner werd en mijn kansen om de taal te spreken klein waren. Maar nu al mijn vrienden kinderen hebben en ze pas Nederlands beginnen te praten, is dit voor mij een goede manier om te oefenen.

Hij waardeert onder meer de manier waarop hij rechtstreeks communiceert, de netheid van de straten en de goede werking van de infrastructuur, met een grote verscheidenheid aan snacks en kleine hoeveelheden bier in vergelijking met Engelse pinten. Sierra Hickey zegt dat hij verbaasd is over het verschil tussen grote steden en het platteland, en raadt aan om van Amsterdam naar Bergen aan Zee of School te verhuizen om het strand, de duinen en de rust te ontdekken!

READ  Wat is het verschil tussen Nederland en Holland?

Wanneer Nederlands nieuws Ze vraagt ​​hem hoe hij over zichzelf denkt, ook al is hij diep Europeaan, en hij antwoordt:

Ik zie mezelf waarschijnlijk als immigrant of immigrant. Misschien een economische immigrant? Ik zou zeggen dat dit een zeer nauwkeurige formule is. Ik hou niet van het woord ‘buitenland’. Het verwart me om vreemden in verschillende categorieën in te delen. Ik ben een buitenlander, grofweg gezegd, ik kwam eerst voor mijn studie en bleef hier omdat er goede carrièremogelijkheden waren. Ik ben absoluut geen buitenlander of iets dergelijks.”

Bewijs

Dutch News is een nieuwssite met Engelstalige artikelen over de actualiteit in Nederland. Het is in de eerste plaats gericht op buitenlanders die naar dit land zijn geëmigreerd.

[…]

Lees verder