Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Igor Theodor is de nieuwe coach van OM

Olympique de Marseille maakte vandaag de komst van Igor Theodor als coach bekend. Zonder enig contract tekende de Kroatische technicus voor twee jaar bij de Olympische Club.

Op slechts 44-jarige leeftijd heeft Igor Theodor al uitgebreide ervaring in het Europese voetbal.
Hij passeerde Kroatië, Griekenland, Turkije en Italië en leidde verschillende clubs in verschillende toernooien.
Hij erkent zijn futuristische filosofie en heeft er altijd naar gestreefd zijn teams een sterke identiteit op te leggen.

Vorig seizoen aan het hoofd van het Hellas Verona-team in de Italiaanse competitie behaalde hij geweldige resultaten.
Zijn team wordt beschouwd als de vijfde beste aanvallende speler in een beroemd defensief toernooi, met name winnend van Juventus, Torino, Roma en Atalanta Bergamo, en verdedigde een spel dat met veel beweging en zeer intense druk naar voren werd gebracht.
Zijn grote aanpassingsvermogen, tactische kennis en aanvallende stijl zullen continuïteit en ambitie aan het project geven.

Bovendien heeft Tudor, met meer dan 50 selecties onder de kleuren van het Kroatische nationale team, met Alen Bokic over de schouders, uitgebreide internationale ervaring als speler.
Bij de club bracht hij het grootste deel van zijn carrière door onder de kleuren van Juventus Turijn, waar hij meer dan 170 wedstrijden speelde voor de Bianconeri als centrale verdediger en twee titels won in het Italiaanse kampioenschap.
Tijdens het seizoen 1998-1999 waren zijn collega’s niemand minder dan Didier Deschamps en Zinedine Zidane, met wie hij in de halve finales van de Champions League speelde.
Ook vond hij de “Oude Dame” tijdens het seizoen 2020-2021 als assistent-coach naast Andrea Pirlo.

READ  Real Madrid Real Madrid

OM is verheugd een akkoord te hebben bereikt met Igor Tudor en ze gaan nu een nieuwe fase in hun project in.

Verklaring van OM-eigenaar Frank McCourt.

Vandaag staat OM sterker dankzij het leiderschap van president Pablo Longoria. Samen met Jorge Sampaoli, die vorig jaar ook in een moeilijke tijd bij de club kwam, hebben beiden onvermoeibaar gewerkt om het potentieel van het team te ontketenen. Nu Jorge de verantwoordelijkheid heeft overgedragen, wens ik hem het beste en spreek ik mijn dankbaarheid uit voor wat hij heeft gedaan, samen met de spelers en de supporters van de club, om OM naar een opwindend nieuw stadium te brengen. Dit seizoen staan ​​we voor een nieuwe en mooie uitdaging, want de club keert terug naar de Champions League. We zijn er eerder geweest en we kennen de vereisten. Onze fundamenten zijn gebouwd op vertrouwen in onze spelers en ons project, en we hebben leiders nodig die onze visie delen en de verwachtingen van onze supporters begrijpen.

Ik denk dat we in Igor Theodor hebben gevonden wat we nodig hadden en ik ben blij hem bij onze club te mogen verwelkomen. Igor is een vechter, zoals hij tijdens zijn carrière heeft bewezen, zowel als coach als als speler. Hij trainde in Split en ik ben ervan overtuigd dat hij zich thuis zal voelen in Marseille. Bovendien heeft zijn coachingervaring bij Galatasaray en PAOK, evenals Juventus als speler, hem voorbereid op het niveau van passie dat onze club en stad kenmerkt en verenigt. Maar bovenal, zoals onlangs op Hellas Verona werd aangetoond, is Igor een echte leider met een gedurfde visie op voetbal, die geen enkele uitdaging uit de weg gaat en vastbesloten is om uitmuntendheid na te streven.»

OM Hallo Igor Tudor.