Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Idrissa Joy was brutaal’ / C1 / Quarterback / Paris Saint-Germain – Bayern (0-1) / SOFOOT.com

Hij trainde aan de linkerkant in Paris Saint-Germain en bracht van 1994 tot 1998 door bij de hoofdstadclub, en van 2001 tot 2003 analyseert Didier Domey de kwalificatie van Paris Saint-Germain ten koste van Bayern in de halve finales van de Champions League.

Wat vind je van het collectieve optreden van Paris Saint-Germain op dinsdagavond?
We hadden veel kansen in de eerste helft. Er was echte technische kwaliteit in de baluitgangen en erachter als je Neymar op dit niveau hebt en je deze snelheid hebt in Mbappé, kun je iedereen kwaad doen. Paris wist regelmatig Angel Di Maria of Neymar tussen de linies te vinden, zocht vervolgens in de ruimte naar Kylian Mbappé en kreeg in de eerste helft een aantal uitzonderlijke kansen vrij. Na het hoge niveau zagen we dat onderweg met de 31 schoten van Bayern München, dat ook genoeg kansen / doelpuntenverhouding heeft en dit is waar Parijs vanavond op jaagt.

Hoe verklaar je het verschil, in een week tijd, in het uitnemen van Parijse ballen?
Ze leerden hun les van de eerste game. Parijs liet aan beide kanten veel ruimte over. Onder druk moest de Parijse club meer georganiseerd zijn, een betere dekking hebben over het hele veld en voorkomen dat Bayern deze diagonalen met Leroy Sani en Kingsley Coman verbindt. Ze zijn slim bij Bayern: ze zetten altijd een speler, of het nu Thomas Muller of Eric Maxime Chubu-moting is, tussen de volledige verdediger en de centrale verdediger, wat de vleugelverdediger constant dwingt om een ​​beetje naar binnen te gaan. Ruimte besparen in de gang. Maar het belangrijkste verschil is dat het ter verdediging is gemaakt. Bij het lezen van de wedstrijd, op de covers, was Paris Saint-Germain veel beter dan de heenwedstrijd. Dit is ook de reden waarom je geen lawine aan kansen krijgt zoals vorige week. Daarentegen was Bayern ook technisch minder goed, minder flexibel met veel balverlies. Ze waren minder ernstig.

Kun jij de tegenaanval van Paris Saint-Germain afbreken?
In een tegenaanvalspel is het belangrijkste spel het centrale spel. Zet jezelf tussen de regels en geniet van de numerieke superioriteit achter de eerste druklijn van de tegenstander. Het tweede is hoe goed je de bal er bij de start uit krijgt. En met Paredes, Di Maria tussen de linies, met Draxler een of twee keer en vooral Neymar: je hebt technisch gezien spelers aan de basis en dan die pass herstellen en dan draaien ze zich goed om en schieten Mbappé. Het is een situationele intelligentie. Je moet weten hoe je risico’s op het hoogste niveau kunt nemen. Zelfs als het doelpunt van Joshua Kimmich aan het begin van de wedstrijd terugkwam na een fout in dit veld, is dit wat het hoge niveau van je vereist: risico’s nemen, artistieke kwaliteit hebben, en Paris was consistent op dit record.

READ  Het contract van Thierry Henry is nog niet getekend!

“Nou, wat het doel van Choupo betreft, is het team degene die in het algemeen slecht verdedigt, maar de kans begint met Draxler. Hij doet zelden de tien meter sprints die het team helpen en dat wilde ik zeggen omdat het zou kunnen. hebben zoveel gekost. ”

Meer…
Maar één persoon stelde me erg teleur: het was Julian Draxler. In beide wedstrijden. Hij doet niet de hele tijd zijn best en daarom kun je vanavond nog steeds dwarsdoorsneden zien of enkele gebreken die je onderweg zag. Hij ziet de positie, hij ziet de passen, maar hij gaat niet. In de heenwedstrijd, het eerste doelpunt op het hart van Pavard, bleef in het midden en voor zijn geheugen was het Gaye die zijn zone moest verlaten om hem onder druk te zetten. Een man moet veel meer lopen dan meters. Het tweede doelpunt van degene die de schuld heeft? Pas op, je kunt fouten maken: maar hij is erg op zijn gemak, hij maakt fouten op een bepaalde manier. Vanavond weer: raak de paal aan via Neymar en dan zie je Draxler beginnen te draven. Bij verschillende gelegenheden heeft hij de kans gehad om zijn team terug te winnen en tot slot Angel Di Maria die zijn plaats aan de linkerkant inneemt. Ten slotte is het Paredes die gedwongen wordt uitgeschakeld waardoor hij te laat in de verdediging valt in het strafschopgebied. Wat het doel van Choupo betreft, is het team degene die over het algemeen slecht verdedigt, maar de kans begint bij Draxler. Hij doet zelden de sprints van tien meter die het team helpen en dat wilde ik zeggen omdat het zoveel had kunnen kosten. Wat betreft de rest van het team, het was erg goed. Idrissa Gay was wild, en Paredes uitzonderlijk. Op het team wordt vaak gezegd dat je basis, dat wil zeggen de doelman, de middenvelders en de middenvelders, de basis is van alles. Dit was heroïsch. In hun agressie, in hun stress, was dit wat hen in staat stelde om beter te herstellen.

Paris, ik kwam hier om goed te lijden

Een woord over het Jay-Paredes-duo: wat is de sleutel tot succes tegen Bayern?
Het is niet gemakkelijk voor hen, want als je Di Maria en Draxler op hun beurt hebt, is het anders dan bij andere Europese clubs, waar je hun veranderende egoïsme zult vinden die in hun inspanningen zullen steken. Di Maria probeert het, maar hij heeft niet de box om een ​​volledige match te maken, en aan de andere kant heb je een erg trage Draxler. Beide zijn technisch erg goed, maar hebben ook defensieve tekortkomingen. Dit tweede punt geeft meer voordelen aan het middelste duo. Hoe vaak heb je Paredes of Gueye al tien of vijftien meter zien lopen om een ​​gat te vullen, of Bakker of Dagba te helpen. Dit komt door hun krediet. Ze waren ook uitzonderlijk in het persen, wisten wanneer ze moesten opstaan ​​of wanneer ze moesten blijven, in intensiteit, in het lezen van de wedstrijd of zelfs in het gebruik van de bal. Het is krachtig om al deze ruimtes in dit team te bestrijken. Zelfs als ik mijn hoed voor ze draag, hebben Neymar en Mbappé vanavond veel moeite in deze richting gedaan. Vooral in ongeveer een uur spelen als je Neymar voor het eerst de Sunny-race ziet vertragen, maakt Mbappé de klus af door haar in een hoek te zetten na de 60 meter sprint.

READ  De tweede helft gaat tussen Engeland en Iran, en de Three Lions staan ​​ruim voor

“Neymar moet rustiger zijn als het op de uitkomst aankomt. Soms mist hij nog die truc om de juiste beslissing te nemen. Maar over het algemeen is hij geweldig.”

Het was voelbaar om Neymar van de achtste finale afgelopen zomer weer te zien: briljant in de wedstrijd en kapot voor doel. Wat te onthouden
Het deed me denken aan de eerste helft tegen Atalanta. Neymar, het creëert. Het creëert beweging, het gaat de ruimtes in met of zonder de bal. Om je vier kansen te krijgen, moet je ook over de intelligentie beschikken om het spel te maken en te analyseren om jezelf op de juiste plek te vinden. Het is bijna cool, zijn beenpas op Lucas Hernandez voor zijn schot op de paal of, in dezelfde geest, de controle over Koeman gevolgd door de donderende slag die de lat verplettert. Iconisch, Paris Saint-Germain heeft veel geluk om het te hebben. Daarna zou hij een stuk rustiger moeten zijn als het om het resultaat gaat. Hij mist soms nog steeds die truc om hem in staat te stellen de juiste beslissing te nemen en het juiste te doen als het op scoren aankomt. Maar over het algemeen was het geweldig.

Kortom, Paris heeft laten zien dat het over het vermogen beschikt om de uitkomst te managen. Is het vooruitgang?
Er is naar mijn mening vooruitgang geboekt. Het team is in de eerste plaats een groep en je voelt dat dit team verenigd is. Er zijn echte relaties tussen spelers en die zijn voelbaar op het veld.
Parijs plaatst zich dinsdagavond tegen Bayern, een van de beste teams van Europa. Zelfs als ze Goretzka en Lewandowski niet hadden, had Parijs Marco Verratti en Marquinhos niet. Met een verdediging waar je Colin Dagba hebt, derde keus aan de rechterkant, Mitchell Packer, vierde keus aan de linkerkant, en Danilo (die uitzonderlijk was) een middenvelder in het midden van de verdediging … het waren alleen Atalanta en Leipzig die uitschakelden hen om naar de finale te gaan. Daar zijn Barcelona en Bayern al gelanceerd. Het betekent wel iets.

READ  Vorm, favorieten, racen op de Olympische Spelen... alles wat je moet weten over de competitie

Geïnterviewd door Andrea Shazy