Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Huur jonge werklozen uit de Franse buitenwijken van Nederland: controverse over de woorden van de Nederlandse minister

De minister van Sociale Zaken in Nederland zorgde voor controverse door bedrijven in zijn land voor te stellen jonge werklozen uit de Franse buitenwijken aan te nemen.

Zijn woorden bleven niet uit. In een interview met een dagblad in Nederland zei de Nederlandse minister van Sociale Zaken Carian von, terwijl hij het tekort aan arbeidskrachten aanpakte, in zijn woorden: “om ze weer op het goede spoor te krijgen” door bedrijven in het land voor te stellen jonge mensen van de Franse buitenwijken.Jennifer heeft een sterke positie ontketend. Controverse.

“Verhouding Werkloosheid In Frankrijk, vooral in de buitenwijken, is het aantal jongeren erg hoog. Veel hoger dan we hier weten. (…) Om jongeren weer op het goede spoor te krijgen, zou ik me kunnen voorstellen dat ze met de Franse studie zouden stoppen of bijvoorbeeld Spaanse studenten die van school zouden gaan om hier in de horeca of tuinieren te gaan werken”, zei hij. Aangekondigd.

Bezorgd over “Utrecht’s Rashid” in plaats van “Paris’ Rashid”

De centrumrechtse minister werd meteen overspoeld met kritiek. Terwijl sommigen het idee veroordelen dat Nederlanders werkloos zijn en oneerlijk tegenover werklozen, zijn anderen verder gegaan. “Blijf weg van dit plan, dat tot doel heeft jonge Parijzenaars, voornamelijk Marokkanen of Tunesiërs, naar Nederland te halen”, zegt Léon de Jong, parlementslid van de extreemrechtse PVV. “Het viel ons toen gewoon opOnzekerMeer antisemitisme, meer afhankelijkheid van hulp, meer ellende in het land”.

De regering zou zich eerst moeten bekommeren om “de Utrechtse Rashid in plaats van de Rashid van Parijs”, zegt Zohair El Yassini, gedeputeerde van de VVD.

Het werkloosheidspercentage in Nederland ligt momenteel op een historisch laag niveau, in april 3,2%, drong de minister erop aan bij zijn standpunt te blijven. Hij erkende echter dat hun aantal niet genoeg was om de regering van Loekasjenko te verslaan.

READ  Bars en restaurants gaan weer open in Nederland