Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hughes Overy veroordeelt het racisme waar Aya Nakamura onder lijdt

Hughes Overy veroordeelt het racisme waar Aya Nakamura onder lijdt

De 'Santiano'-zangeres verdedigde Aya Nakamura, die een doelwit is van extreemrechts sinds ze werd genomineerd om te zingen bij de opening van de Olympische Spelen in Parijs deze zomer.

“Mijn rol hier en in het leven is het verdedigen van onrecht.” Hugh Overy bood op zaterdag 16 maart zijn steun aan Aya Nakamura op de set van C l'Hebdo, die een doelwit is geworden van extreemrechts sinds ze werd genomineerd om op te treden bij de opening van de Olympische Spelen in Parijs deze zomer.

Hij hekelde en zei: “Het is duidelijk dat ik hier racisme achter zie.” “Mijn rol hier en in het leven is om op te komen voor onrecht. Ik ben niet voor gelijkheid, ik ben voor gerechtigheid. Gelijkheid is geen eerlijkheid en rechtvaardigheid; het is geen gelijkheid.”

De 94-jarige zanger vervolgt: “Het is niet eerlijk om iemand aan te vallen vanwege zijn kleur, lichaamsvorm, etc.” “Dus ik verdedig Aya Nakamura omdat ze naar mijn mening een vrouw is, afgewezen door een groep mensen die in haar zien wat ik niet zie.”

Patrick Bruel gaf hem ook zijn steun. Vorige week vroeg hij op BFMTV: “Hoe kun je Frankrijk niet vertegenwoordigen?” “Het probleem met dit soort debat is dat het debat op een slecht terrein terechtkomt dat we niet willen horen. Ik wil me niet voorstellen wat de redenen zijn waarom deze controverse bestaat.”

Hij voegde eraan toe: “In ieder geval zou ik blij zijn haar Edith Piaf te horen zingen.” 'Bovendien zal ze buiten haar comfortzone treden, en het zal een beetje anders zijn dan wat ze doet. Ik weet zeker dat ze veel plezier zal hebben, en wij ook.'

Onderzoek openen

Sindsdien hebben de meeste Franstalige zangers ter wereld geluisterd Ernstig In 2018 werd Aya Nakamura, een ster met een mondiale uitstraling, vorige maand gekroond in de Victoires de la Musique, waar ze de Artist Award ontving.

READ  Jessica Thevenen was opgetogen: Haar dichtgeslagen 'scheve mond' werd 'eindelijk' geretoucheerd

Volgens L'Express zou Aya Nakamura tegen Edith Piaf kunnen spelen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op 26 juli. Zijn mogelijke deelname aan het evenement leidde tot aanvallen van Eric Zemmour en een kleine extreemrechtse groep, Les Natifs.

Het National Center to Combat Online Hate opende een onderzoek na een rapport van Lycra Company waarin racistische berichten tegen de zanger aan de kaak werden gesteld.

Meest gelezen