Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Edward Philippe schreef mee aan het script voor een komende serie over een kijkje achter de schermen van de presidentiële campagne

Edward Philippe schreef mee aan het script voor een komende serie over een kijkje achter de schermen van de presidentiële campagne

Edward Philippe, co-auteur van de thriller over politieke mysteries, bewerkte deze roman tot een serie. De serie gaat naar verwachting de komende maanden in première op France 2 en onthulde dit weekend de eerste twee afleveringen tijdens Séries Mania.

Frankrijk Televisies – Cultuurredactie

gepubliceerd


Leestijd: 3 minuten

Voormalig premier Edouard Philippe.  Als burgemeester van Le Havre is hij ook het hoofd van de Horizons-partij, die hij in 2021 heeft opgericht en die de rechtervleugel van de presidentiële meerderheid vertegenwoordigt.  (Samir Al-Doumi / Agence France-Presse)

In de schaduw is een thriller over de presidentiële campagne achter de schermen, ongeveer vijftien jaar geleden geschreven door Edward Philippe en zijn goede vriend Gil Boyer. Regisseur Pierre Schuller maakte er met hun steun een serie van. De eerste twee afleveringen gingen dit weekend (16-17 maart 2024) in première op het Séries Mania-festival in Lille, waar ze te zien zijn in “Internationale competitie“.

De serie, die momenteel wordt voltooid, wordt over een paar maanden uitgezonden op France 2. France Télévisions had de auteurs van de roman in 2016 benaderd… voordat Matignon hen van 2017 tot 2020 monopoliseerde. Het project kon pas worden hervat Toen Edouard Philippe opnieuw burgemeester van Le Havre werd.

Rechts plot met Melville Poupaud en Karen Viard

In deze spannende race om het Elysée wint Paul Francoeur, gespeeld door Melvil Poupaud, de nominatie van zijn partij tegen Marie-France Trémieux, gespeeld door Karine Viard, ondanks dat hij de favoriet is. Maar de machine stopt wanneer Francoeurs naaste adviseur, César (Swan Arlaud), een anoniem telefoontje ontvangt waarin hem wordt geïnformeerd dat er met de voorverkiezingen is geknoeid.

Pierre Schuller, die de film feitelijk regisseerde Staatspraktijk Over het leven van een ministeriële regering (Three Caesars in 2012) wilde hij het complot in het rechtse kamp plaatsen, terwijl het boek geen enkele politieke kleur had. De series Zwarte Baron Eigenlijk “Ik verkende het linkerterrein“, rechtvaardigde hij zondag privé tegenover de pers.

READ  Elizabeth II bedrogen: de minnaressen die Philip wil!

Maar het heeft geen zin om te zoeken naar iemands identiteit, waarschuwt Gilles Boyer, voormalig campagneleider van Alain Juppe voor de rechtse voorverkiezingen van 2016, en destijds speciaal adviseur van Edouard Philippe, die premier werd. Karakters “Het verwijst niet naar bestaande mensen, maar naar beroepen“Die”Die de machine achter de krantenkoppen draaiende houdenEn hij bevestigt.De drijvende krachten achter het werk van het team zijn dezelfde, ongeacht het politieke kamp“, zegt het huidige Europees Parlement.

Laat zien hoe verdenking de politieke periferie bereikt

De twee schrijvers raakten in het spel van de show en evolueerden van welzijnsconsulenten naar echte co-schrijvers, waarbij ze soms zelfs op de set aanwezig waren. “We hebben een redelijk nauwkeurig idee van wat er wordt gezegd, wat er niet wordt gezegd, wat er op het spel staat in de looks, wat er niet wordt gezegd, wat dubbelzinnig is, we zijn er erg aan gehecht.“, geeft Gil Boyer toe.

Pierre Schuller had dat echter welLaatste snede“Het laatste woord over bewerken.”Nr. 49.3“, glimlacht de laatste, die ook de eerste serie ervan was. De drijvende kracht ervan was het verhaal van een menselijk avontuur, en hoe achterdocht, zelfs paranoia, zich verspreidt naar de politieke omgeving.

Persoonlijkheid van het Centraal Systeem Caesar. Swann Arlaud had”Je vindt het moeilijk om van hem te houden“, Hij zei: “Hij merkt op dat hij twee stappen vooruit is“En alles gebeurt”in het hoofd“Wie is deze persoonlijkheid? Naast hem wordt Paul Francoeur beschouwd als een charismatische kandidaat die combineert “Magie en mysterie“, aldus Melville Poupaud, die een nieuwe rol speelt, die van autoriteit. Zijn bijzonderheid is om na een ongeval in een rolstoel te zitten – een karakter dat vooral is opgebouwd door de studie van de voormalige Duitse minister Wolfgang Schäuble, die ook in een rolstoel na een ongeval aanvallen.

READ  The Walking Dead: Daryl's subfilm wordt misschien bij jou in de buurt opgenomen! - Nieuws serie

Edward Philippe genoot van deze oefening

Wat haar interne concurrent, Marie-France Trémieux, betreft, zij is “Eerlijk gezegd naar rechts“Ze gaat uit van haar vrouwelijkheid in de politieke wereld en laat haar waakzaamheid nooit verslappen”, beschrijft Karen Fayard, die haar speelt. Daarnaast is er een toegewijde interviewer (gespeeld door Evelyn Brochu), een auteur die zich verdiept in het schrijven over de campagne (Maude Wyler). ), en nog iemand van het team, jong en ambitieus (Baptiste Carrion Weiss).

Door deze geheimen van de politiek te laten zien, wilde Pierre Schuller betrokken zijn bij “gezondheid“, Ook “Het tegenovergestelde van sarcasmeWat Edward Philippe en Gilles Boyer betreft,Hij had veel plezier“om deel te nemen aan de serie, en”Het is de enige motivatie“, verklaren de gelovigen van de vooruitzichten van de potentiële presidentskandidaat in 2027. Zal deze praktijk zich herhalen?”De kalender zal u vragen om te weten waar we onszelf de komende maanden tijd en vrije tijd voor zullen geven“, antwoordt Jill Boyer.