Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hubble en James Webb geven ons een verbluffende 3D-reis naar de ‘pijlers van de schepping’

Hubble en James Webb geven ons een verbluffende 3D-reis naar de ‘pijlers van de schepping’

James Webb bewijst eens te meer dat hij het beter kan dan Hubble door eenvoudigweg de sterren opnieuw te bezoeken waarvan hij in de jaren negentig de eerste was die duidelijke beelden kreeg, en deze keer verschijnen de Zuilen van de Schepping in de Adelaarsnevel in een nieuw licht omdat we kan een 3D-vlucht rond simuleren, door gegevens van Hubble en James Webb te combineren.

Is het nodig om meer informatie te geven over de Zuilen van de Schepping, deze structuren met een doorsnede van grofweg 4 tot 5 lichtjaar die sinds 1995 iconisch zijn gemaakt door beelden van de Hubble Telescoop? Astronomie wetenschappersAstronomie wetenschappers Jeff Hester en Paul Scowen vanStaatsuniversiteit van Arizona ?

Hij was duidelijk zichtbaar in het gebied van de Adelaarsnevel (die zelf 70 x 55 lichtjaar groot is), een nevel die in 1745 door de Zwitserse astronoom Jean-Philippe Louis de Chaissot werd ontdekt in het sterrenbeeld Slang en waarvan we nu weten dat hij zich op 6.500 meter van het sterrenbeeld Slang bevindt. jaren weg. -7000 lichtjaar verwijderd van het zonnestelsel.

We weten nu ook dat de Adelaarsnevel, ook wel… Messi16Messi16 Of M16, is het jeugdtrainingsgebiedsterrensterren door Stort inStort in En segmentatie A wolkenwolken Dicht en koud moleculairwaterstofwaterstof En stof. Onder de gevormde sterren vinden we massieve sterren kleurkleur Wit, blauw, typen O en B. produceren een intense stralingsstroom ultravioletultraviolet Die door fotoverdamping de wolk eroderen, holtes uitgraven en zo pluimvormige structuren vrijgeven die op de lange termijn gedoemd zijn.

Een 3D-reis rond de pijlers van de schepping

Gegevens die nu zijn verzameld met de James Webb-telescoop hebben onze kennis van de Zuilen van de Schepping vernieuwd, en vandaag kunnen we een soort realistische, in 3D gereconstrueerde reis maken naarComputerComputer Ook met behulp van Hubble-gegevens, b.v NASANASA Het verschijnt vandaag in een nieuwe video.

READ  Met “Neo NPC” biedt Ubisoft een kijkje in toekomstige videogames, aangedreven door generatieve AI

Door tussen de kolommen te vliegen en te passeren, leren kijkers hun driedimensionale structuur kennen en zien ze hoe ze er anders uitzien in Hubble’s zichtbare lichtweergave dan in de optische weergave. InfraroodInfrarood Van de Webb-telescoop. de interviewinterview Het helpt hen te begrijpen waarom we er meer dan één hebben Ruimte telescoopRuimte telescoop om verschillende aspecten van hetzelfde object te observeren”, Frank Summers, visualisatieonderzoeker bij NASA, legt het uit in een persbericht Wetenschappelijk Instituut voor Ruimtetelescopen (STScI) uit Baltimore, die leiding gaf aan het ontwikkelingsteam van de film De wereld van leren.

NASA blijft commentaar geven op zijn nieuwe video en legt uit dat “ Volgeling WindWind Sterren en veel licht energieenergie Hete jonge sterren in het centrum van de nevel zijn verantwoordelijk voor het ontstaan ​​van de kolomvormen. De video maakt vervolgens een reis naar de 3D-structuur van de kolommen. Op basis van de wetenschappelijke bevindingen hebben astronomen en kunstenaars deze indrukwekkende formatie in drie dimensies gemodelleerd en een reeks gecreëerd die door de kolommen vliegt. Wat in een 2D-beeld op drie met elkaar verbonden kolommen lijkt, valt uiteen in vier stofwolken waaruit het ontsnapt GasGas Geïoniseerd. Terwijl de virtuele camera het model scant, schakelt de weergave tussen het zichtbare licht van Hubble en het infraroodlicht van Webb. Het publiek krijgt een idee van contrasterende waarnemingen en hoe telescopen elkaar aanvullen door verschillende wetenschappelijke aspecten van wolken te onderzoeken. bijnaam Pijlers van de schepping Het komt voort uit het feit dat sterren zich in deze wolken vormen. De visuele rondleiding belicht de verschillende stadia van stervorming, waaronder: ProtosterProtoster Ingebed bovenaan de centrale kolom komen dipooljets voort uit een onzichtbare zich vormende ster bovenaan de linkerkolom en een pasgeboren ster in het midden van de linkerkolom “.

READ  Sluiting Xbox 360-winkel in 2024: wat is de impact op games en films? | Xbox One