Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“De grootste in 125 jaar” is in staat “een planeet te doden”: twee asteroïden zullen de aarde in minder dan 48 uur “begrazen”

“De grootste in 125 jaar” is in staat “een planeet te doden”: twee asteroïden zullen de aarde in minder dan 48 uur “begrazen”

Hun namen: 2011UL21 en 2024MK.

regio Land De komende uren zal het het toneel zijn van buitengewone optredens.

Eigenlijk twee Asteroïden Hij zal onze planeet snel achter elkaar ‘grazen’. Het blijkt echter dat als de een een hele stad kan vernietigen, de ander onze hele beschaving kan wegvagen. Raak echter niet in paniek: geen van beiden kan het grondoppervlak raken, Volgens de New York Times.

“De omvang van de Mount Everest”

De grootste van de twee zou donderdag moeten ‘passeren’. Maat 2011UL21 “De omvang van de Mount Everest” Volgens de DailyMailDe diameter bedraagt ​​ongeveer 2,3 km. De snelheid bereikt 93.000 km/u. Op de kortste afstand zal de afstand die hem van de aarde scheidt minder dan 5 miljoen kilometer bedragen. Wat zou dat opleveren? “Een van de grootste ruimterotsen die onze planeet in 125 jaar heeft benaderd”, Dat meldt lifescience.com.

Aan de andere kant zal de kleinere zaterdagochtend op een veel kleinere afstand passeren: 290.000 kilometer van het aardoppervlak, of 75% van de afstand tussen de aarde en de maan. Je kunt dus met een goede verrekijker de 2024MK tussen de 120 en 240 meter lang zien, als de omstandigheden goed zijn. Wat niet vanzelfsprekend is gezien de weersvoorspellingen.

READ  USB-C mag alleen in Europa worden gebruikt en Apple zal de Lightning-poort moeten verlaten