Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Huawei roept tegelijkertijd bezorgdheid en hoop op

De verkoop van Huawei is aanzienlijk gedaald als gevolg van de delicate situatie waarin het bedrijf zich bevindt na het Amerikaanse verbod dat het sinds 2019 trof. Tegenwoordig streeft het bedrijf naar overleven en blijft het optimistisch.

Huawei-vlaggenschipwinkel in Shenzhen // Bron: Frandroid

in huis HuaweiFinanciën staat er niet goed voor. De Chinese reus claimt al in de eerste helft van 2021 (van januari tot juni) een omzet van 320,4 miljard yuan te hebben behaald. Dat komt neer op ongeveer 42 miljard euro. Volgens berekeningen van Global Times betekent dit echter dat de groep in het tweede kwartaal van het jaar (april tot juni) een daling van 38% zag ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dit is dus het vierde opeenvolgende kwartaal van omzetdalingen voor Huawei. Het bedrijf kan echter ook bogen op een geschatte winstmarge van 9,8% in de eerste helft van het jaar. Dit aantal is het hoogste sinds 2019 terwijl het bedrijf ervoor zorgt dat de aangekondigde resultaten in lijn zijn met de verwachtingen.

Overleef voor een lange tijd

Op basis van dit uitgangspunt balanceert Huawei’s toespraak catastrofe met optimisme. “Ons doel is om te overleven’”, aldus president Eric Shaw afwisselend. Een aantrekkelijk statement dat zijn bedrijf in rep en roer is. Tegelijkertijd zegt de commandant echter dat er al strategische doelen zijn gesteld voor de komende vijf jaar.

In het bijzonder stelt Eric Shaw dat het doel is om te overleven”permanent». «Hoewel de omzet van de consumentenactiviteit door externe factoren is gedaald, zijn we ervan overtuigd dat onze telecom- en corporate activiteiten gestaag zullen blijven groeien.».

READ  Low-cost bedrijf Volotea aangeklaagd wegens te lang blijven

Optimisme in tijden van crisis

Met een beroep op de externe factoren doelt de ondernemer daar duidelijk op Impact van het verbod op zijn bedrijf. Sinds mei 2019 hebben de VS Huawei verboden om samen te werken met Amerikaanse bedrijven zoals Google, terwijl het zijn relaties met zijn leveranciers van componenten ernstig torpedeert. Zo daalde de consumentendivisie van Huawei in de eerste helft van het jaar van 255,8 naar 135,7 miljard yuan tussen 2020 en 2021.

Smartphones verkopen Affiliate specifiek voor deze tak van het bedrijf. Huawei, dat ooit beweerde zeer serieus te zijn met een marktleider, Dit jaar werd hij verbannen uit de top 5 van landen ter wereld. Desondanks blijft optimisme de boventoon voeren in het persbericht van het merk. Eric Shaw stuurt al een bericht vol optimisme voor de toekomst terwijl hij zijn medewerkers bedankt.

op een andere toon, De oprichter van Huawei vindt dat de groep moet “Durf de wereld over te nemen».