Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens Bloomberg zou de verkoop van Hella geschat kunnen worden op 8 miljard euro

Verkoop HELLA kan oplopen tot 8 miljard euro

Verkoop HELLA kan oplopen tot 8 miljard euro

(Reuters) – Bloomberg News meldde maandag, onder verwijzing naar geïnformeerde bronnen, dat de verkoop van 60 procent van de Duitse automaker Hella de groep zou kunnen waarderen op ongeveer acht miljard euro.

Het artikel zei dat het Franse Faurecia en Aluminium Plastics nog steeds met elkaar in concurrentie waren en van plan waren een mogelijke overname te financieren door middel van een kapitaalverhoging.

Hila, gecontacteerd door Reuters, weigerde commentaar te geven. Faurecia en Aluminium Plastics reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Op de Frankfurt Stock Exchange sloten Hella’s aandelen de dag 11,2% hoger af, waardoor de groep werd gewaardeerd op 7,5 miljard euro. In Parijs verkochten Faurecia- en Plastic Omnium-aandelen respectievelijk 3,97% en 3,5%.

De familie Hueck, de oprichter van de groep, heeft woensdag 11 augustus de deadline vastgesteld voor het bedrijf om aanbiedingen in te dienen om zijn 60%-belang terug te kopen, volgens twee bronnen die bekend zijn met de zaak.

Verschillende bronnen vertelden Reuters in juni dat Aluminium Plastics en Faurecia interesse hadden getoond in de zaak.

Hoe dan ook, kopers van 60% van Hella die te koop staat, zullen een overnamebod op aandelen moeten lanceren, volgens de Duitse beursregelgeving.

(door Sneha Bhumek in Bangalore, met Alexander Huebner, Christoph Stitz en Benoit van Overstreten; Franse versie door Marc Angrand)

READ  Creëer uw digitale identiteit in 4 minuten met La Poste