Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

'Houd je voeten uit het water': 'Gigantische waterinsecten' met extreem pijnlijke beten gespot op stranden aan de Middellandse Zee

'Houd je voeten uit het water': 'Gigantische waterinsecten' met extreem pijnlijke beten gespot op stranden aan de Middellandse Zee

Ze zijn ongeveer 7 cm groot, maar sommige exemplaren kunnen 12 cm lang worden.

Let op uw voeten als u naar het oostelijke eiland Cyprus gaat. Middellandse Zee. Volgeling “Gigantische waterinsecten” Het werd ter plaatse waargenomen, meldt Studie van het Nationaal Natuurhistorisch Museum “Gregor Antipa” in Boekarest. Dit type heet Pilostomatiidaeen heeft ook de titel “waterschorpioen” Of “teenbeet” met andere woorden “teenbeet”. Hij is ongeveer 7 cm lang, maar sommige exemplaren kunnen 12 cm lang worden. Het gedijt meestal in stilstaand water, vijvers en kalm water. Ze kan ook vliegen.

Hun prooi is divers: schaaldieren, amfibieën, vissen, waterslakken, schildpadden en zelfs menselijke vingers. Tijdens een aanval injecteert het zijn spijsverteringsspeeksel voordat het de vloeibare inhoud absorbeert. beschouwd als Het ergste dat een insect van dit type kan veroorzaken, is dat de beet erg pijnlijk zal zijn. Dat is de reden waarom Cypriotische geleerden hiertoe oproepen “Houd je ogen open en je voeten boven water.”

Binnenkort aan onze kust?

Volgens onderzoekers werden deze waterinsecten voor het eerst waargenomen op het ‘Eiland van de Heiligen’ in 2020, voordat de berichten van bange toeristen toenamen. Hoewel dit de eerste waarnemingen zijn van de waterwants op Cyprus, hebben wetenschappers opgemerkt dat deze soort bestaat “Het verspreidt zich naar nieuwe gebieden in het Middellandse Zeegebied”die al zijn waargenomen in Italië, de Balkan, Griekenland, Turkije, Israël, Libanon en Syrië.

“Het zouden de monsters kunnen zijn Het wordt overgedragen door wind- of zeestromingenOf het kan daardoor veroorzaakt worden Verminderde voedselbronnen in het primaire distributiegebied“, Nadruk op onderzoekers.

READ  Vijf doden bij een aanval op de bezette regio Lugansk

Voor specialisten is het echter te vroeg om te praten over het endemisme van deze soort op Cyprus. Er zal meer onderzoek nodig zijn. Het valt ook nog te bezien of deze soort zich naar onze kusten kan verspreiden.