Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron siert de leider van de Rauni-partij in het Amazonegebied, een zeer symbolische zet

Emmanuel Macron siert de leider van de Rauni-partij in het Amazonegebied, een zeer symbolische zet

Na Guyana arriveerde Emmanuel Macron op dinsdag 26 maart in Brazilië. De Franse president werd door president Lula ontvangen in Belém, de gaststad van de volgende Conferentie van de Partijen. Het is een eerste symbolische stap om de vriendschap tussen de twee staatshoofden te vieren, maar ook om Chief Raoni te eren met het Legioen van Eer op een ongeëvenaarde plek, Compo Island, in het hart van de Amazone-jungle.

Gepubliceerd op:

2 minuten

Met onze speciale correspondent in Brazilië, Valerie Gaz

wanneer Emmanuel Macron En Lola Ik arriveerde en de nacht begon in het bos te vallen. De twee presidenten zeilden samen een uur lang. Een riviercruise en een eerste interview in hemdsmouwen in de vochtige lucht van Belém, waaruit meteen hun nabijheid en ontspanning blijkt, voordat ze aankomen op het eiland Compo waar Chief Raoni, leider van de Water People en verdediger van de inheemse bevolking, zich bevindt.

Een man en symbool toegekend door Emmanuel Macron met het Legioen van Eer: “ Samen met mijn vriend president Lula maken we vandaag een gemeenschappelijke zaak voor het Amazonegebied, dat van u is, dat een schatkamer van biodiversiteit is, en ook waar veel inheemse volkeren hun leven en tradities hebben opgebouwd. Zij zijn de bewakers van de levenskunst. Ik ben blij dat we je op dit moment kunnen vieren. »

Lees ookMacron en Lula: op weg naar een nieuw leven inblazen van de Frans-Braziliaanse betrekkingen ondanks meningsverschillen?

Maak van milieubescherming een gedeelde ambitie met Brazilië

Het feest is volledig georganiseerd Amazonewoud. De instelling zelf was een bericht. Raoni's toespraak kreeg meer kracht.

READ  Bij een explosie nabij de Egyptische stad Taba aan de grens met Israël raakten zeker zes mensen gewond

Raoni riep Emmanuel Macron en Lula op om de strijd voor het milieu tegen ontbossing voort te zetten en vroeg hen zijn nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede te steunen. De eerste Braziliaanse reeks van Emmanuel Macron toont de intentie van het Franse staatshoofd: van milieubescherming een gedeelde ambitie maken met Brazilië.

Raoni riep Emmanuel Macron en Lula op om de strijd voor het milieu tegen ontbossing voort te zetten, op 26 maart 2023. © Valerie Gaz/RFI