Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er is melding gemaakt van een gigantisch aquatisch ‘teenbijtend’ insect in de Middellandse Zee

Er is melding gemaakt van een gigantisch aquatisch ‘teenbijtend’ insect in de Middellandse Zee

Na de bijtende vis komt het bijtende insect.

daar Lithoceros batruilis Van zijn kleine naam, of Gigantische waterbugwerd voor het eerst gezien op Cyprus, zegt A Stadion Gepubliceerd op 31 december 2023 door het Nationaal Natuurhistorisch Museum in Boekarest, Roemenië.

Dit insect kan inhalen De lengte bedraagt ​​12 cm Het heeft verschillende bijnamen: het elektrische insect of “teenbeet”letterlijk “teen” in het Engels, vanwege de bijzonder pijnlijke beet.

Maak je geen zorgen, er zullen geen storingen optreden Het valt mensen niet aan. Dit roofdier geeft de voorkeur aan ongewervelde dieren, vissen, schildpadden en zelfs vogels.

Weg van de invasie

De eerste verschijning van het gigantische waterinsect was op een strand op Cyprus, in Pidi Beach, op 20 mei 2021.

Dit werd vermeld in een Facebookgroep die zich richtte op de biodiversiteit op het eiland, terwijl een tweede getuigenis de aanwezigheid van het insect op het balkon van een hotel op de zesde verdieping aangaf.

in alles, Zeven observaties over kustgebieden Vanuit het oostelijke deel van Cyprus, bijna allemaal afkomstig van sociale netwerken, werden ze geregistreerd en vervolgens bestudeerd door onderzoekers. We zijn dus nog lang niet aangevallen.

Italië, Griekenland, Turkiye…

Deze resultaten leveren bewijs voor de verspreiding van…“In nieuwe gebieden van het Middellandse Zeegebied, na de bevestigde aanwezigheid ervan in Italië, het Balkanschiereiland, Griekenland (inclusief het eiland Rhodos), Europees Turkije en Israël.”schrijven de auteurs van het onderzoek.

De reden voor de aanwezigheid van de gigantische waterwants op Cyprus is niet officieel vastgesteld. “De exemplaren landden uitgeput op het strand, of in sommige gevallen in de zee, wat erop kan wijzen dat ze dat wel waren Het wordt overgedragen door wind- of zeestromingen buurlanden”.

De hypothese van menselijk ingrijpen, bijvoorbeeld door de import van goederen, is door onderzoekers verworpen. “Alle gegevens bevonden zich in kustgebieden en er zijn geen exemplaren in het binnenland gevonden.”