Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hong Kong staat op scherp, zo zijn de eerste beelden van de komst van het fenomeen te zien

Hong Kong staat op scherp, zo zijn de eerste beelden van de komst van het fenomeen te zien

Mladen Antonov/AFP Sterke tyfoon Saola bedreigt Zuid-China met enkele van de sterkste winden die de regio ooit heeft gezien, waardoor grote steden in Hong Kong en Shenzhen gedwongen zijn hun deuren te sluiten.

Mladen Antonov/AFP

Sterke tyfoon Saola bedreigt Zuid-China met enkele van de sterkste winden die de regio ooit heeft gezien, waardoor grote steden in Hong Kong en Shenzhen gedwongen zijn hun deuren te sluiten.

Internationaal – een impressie van het einde van de wereld. “Ga niet naar buiten en blijf uit de buurt van ramen en buitendeuren. Zorg ervoor dat je onderdak hebtOp vrijdag 1 september adviseerde het Meteorologisch Observatorium van Hong Kong de komst van supertyfoon Saola. Dit kan de sterkste zijn die de regio in tientallen jaren heeft getroffen.

Op Waglaneiland in Hong Kong “De gemiddelde windsnelheid over 10 minuten bereikte rond 21.30 uur lokale tijd (15.30 uur Parijse tijd) een snelheid van 160 km/u. Ter vergelijking: tijdens de storm van december 1999 bereikten we 100 km/u. In Troyes in 10 minuten . Meteoroloog Guillaume Sichet merkt op.

Tientallen miljoenen mensen in Hong Kong, maar ook in Shenzhen en andere grote steden in het zuiden van China, hebben zichzelf opgesloten in hun huizen. Ruim 880.000 mensen werden uit twee Chinese provincies geëvacueerd voordat de tyfoon arriveerde, honderden vluchten zijn geannuleerd en er zijn al bomen ontworteld in de verlaten, door regen geteisterde straten van Hong Kong, waar de terugkeer van de lessen is uitgesteld.

Foto’s die vrijdag in Hong Kong zijn gemaakt, laten al hevige regenval en bijzonder harde wind zien. Hoe meer uren verstrijken, hoe leger de straten worden.

“Saola zou de sterkste orkaan sinds 1949 kunnen worden die de Pearl River Delta treft”Het Nationaal Meteorologisch Centrum zei op de sociale netwerksite Weibo dat het veel grote steden omvat, zoals Hong Kong, Guangzhou, Shenzhen en Macao.

Met waarschijnlijk directe gevolgen voor Hong Kong hebben de autoriteiten daar vrijdag het alarmniveau verhoogd van T8 naar T9 en vervolgens naar T10, het maximum dat sinds de Tweede Wereldoorlog slechts zestien keer is afgegeven.

READ  103-jarige Zweed verbreekt wereldrecord parachutespringen

De windsnelheid bereikt 220 kilometer per uur

En ze verwachten dat er waarschijnlijk een aanzienlijke toename van de windkracht zal optreden’ 118 km/u of meer » Met rukwinden tot boven de 220 km/u. De tornado bevond zich om 23.00 uur (1500 GMT) ongeveer 30 km ten zuidwesten van de stad. “Nu dichter bij HK”Volgens het observatorium zijn er windsnelheden van 185 km/u.

Zuid-China wordt regelmatig getroffen door tyfonen die zich in de zomer en herfst in de warme oceanen ten oosten van de Filippijnen vormen en zich vervolgens naar het westen verplaatsen. Hoewel ze de activiteit in steden als Hong Kong en Macau tijdelijk kunnen verstoren, veroorzaken tyfoons veel minder slachtoffers en schade, dankzij strengere bouwnormen en betere systemen voor overstromingsbeheer.

Experts zeggen dat de klimaatverandering de intensiteit van tropische stormen heeft vergroot, waarbij hevige regenval en sterke wind plotselinge overstromingen en kustschade veroorzaken.

Zie ook op Halve post :