Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoeveel kost uw computer u het hele jaar door aan elektriciteit?

Hoeveel kost uw computer u het hele jaar door aan elektriciteit?

Het Ecologisch Transitiebureau deelt op zijn website zeer interessante gegevens over het elektriciteitsverbruik dat een computer in de loop van een jaar registreert. De rekening kan snel oplopen.

Als u zich afvraagt ​​hoeveel uw computer u in de loop van een jaar aan elektriciteit kan kosten, heeft ADEM enkele antwoorden. De cijfers moeten worden gewogen naar het type machine dat u gebruikt en het gebruik dat u ervan maakt.

Let op uw elektriciteitsrekening

Nu de energiekosten stijgen, kijken steeds meer huishoudens nauwkeurig naar de besparingen die ze kunnen realiseren door minder energie-intensieve producten te gebruiken of door het gebruik ervan te verminderen. Met de komst van werken op afstand werken steeds meer mensen thuis vanaf hun computer, en dit heeft gevolgen voor hun elektriciteitsrekening.

De Environmental Transition Agency begint met het maken van onderscheid tussen een desktopcomputer en een laptopcomputer. Deze laatste verbruikt 50% tot 80% minder stroom, omdat deze is geoptimaliseerd om de levensduur van de batterij te verlengen. Ook legt ze uit dat de milieu-impact van laptops groter is, juist omdat deze batterijen geproduceerd en gerecycled worden.

ADEM wijst hier echter op“Een computer in de standby-modus gebruikt 20% tot 40% van zijn equivalent. Een computer die is uitgeschakeld maar nog steeds is aangesloten, blijft ook verbruiken (ongeveer 70 wattuur). [Wh] Dagelijks). »

Uiteraard is het type computer van belang. Natuurlijk verbruikt de 15-inch MacBook Air M2 niet zoveel als de gaming Alienware M18.

De hoge kosten van computergebruik

Het bureau schat dat de centrale eenheid gemiddeld tussen de 20 en 100 wattuur verbruikt en dat de flatscreen (de basis hier) tussen de 10 en 30 wattuur verbruikt. Op basis hiervan kan een desktopcomputer die het hele jaar door en 24 uur per dag werkt, oplopen tot 100 euro per jaar. Dit is duidelijk een extreem scenario, omdat het zelden de hele tijd actief is.

READ  Hidetaka Miyazaki onthult zijn favoriete baas bij Elden Ring - Nieuws

Daarnaast kun je tussen de 50% en 80% besparen op het verbruik als je een laptop gebruikt zonder deze aan te sluiten op een externe monitor. Maar technologie betekent niet altijd hogere elektriciteitskosten.

U kunt zelfs een aantal aangesloten items gebruiken om uw facturen te verlagen. Om uw verbruik beter te kunnen controleren, nodigen wij u ook uit om ons dossier te raadplegen waarin wordt uitgelegd hoe u eenvoudig uw elektriciteitsverbruik kunt monitoren met behulp van een Linky-meter.

bron :

Adim