Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe verander je een asteroïde in een ruimtestation?

Hoe verander je een asteroïde in een ruimtestation?

Laten we een beetje dromen, want dit is natuurlijk niet gepast. Jeff Bezos en Elon Musk stellen zich echter een multiplanetaire beschaving voor, dus waarom zouden we het ook niet over asteroïden hebben? Een studie schat dat om een ​​asteroïde in een ruimtestation te veranderen misschien maar één enkele sonde hoeft te worden gestuurd.

Laten we eerst reëel zijn. Het zou inderdaad tientallen jaren duren om een ​​missie naar Mars te sturen, dus kolonisatie is vooral sciencefiction. Twee belangrijke technische redenen maakten een einde aan deze droom: de kosten van ruimtevluchten en de effecten van gewichtloosheid en straling op het menselijk lichaam. studie Hij stelt het proces voor van het omzetten van de asteroïde in ruimtestationruimtestation in één reis, met een bescheiden prestatie. Hoe zit het met de haalbaarheid?

Eén vlucht lost in eerste instantie het budgetprobleem op. Door de asteroïde in een groot ringvormig station te veranderen dat om zichzelf draait, wordt op zijn minst het probleem van gewichtloosheid opgelost.

De magie van Isro

Dit is het hoofddoel van de Amerikaanse, Europese en Chinese ruimteagentschappen. om zich definitief te vestigen maanmaan Of op Mars zonder al het materiaal, met name de infrastructuur, te hoeven verplaatsen, zouden bureaus graag lokaal materiaal kunnen gebruiken. Dit heetgebruik van de bronnen van de site – Isru – of gebruik van hulpbronnen Ter plekkedwz “onmiddellijk”. Er worden verschillende demonstratiemissies overwogen.

Het veranderen van een asteroïde in een ruimtestation is gebaseerd op dit principe. De sonde zal wat halen botsbots en sommige apparaten. Deze zullen dan werken aan de asteroïde regoliet om met name verschillende materialen terug te winnen mineralenmineralenen dan de fabricage van componenten, en zelfs andere, meer primitieve robots.

READ  Alleen een persoon met een hoog IQ zou deze test heel snel kunnen oplossen

De simulatie van de studie schatte dat we met 4 “spinvormige” robots 3.000 klonen en meer dan 23.500 stukken en uitrusting zouden kunnen hebben. Beetje bij beetje is het zo gebouwgebouw Het geeft een ringstation waarvan de diameter 30% kleiner zal zijn dan de diameter van de asteroïde. Simulaties schatten dat het 12 jaar zou duren om een ​​station te bouwen met een diameter van 5 km, dat plaats biedt aan 700.000 mensen. Scifi? Dit soort onderzoek onderstreept de essentiële bijdrage van Isru aan het bouwen aan de toekomst van ruimteverkenning.