Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er gebeuren 3 dingen met je lichaam als je het twee dagen niet wast

Douchen is voor de meesten van ons dagelijkse kost. Maar laten we eerlijk zijn: wie neemt ’s morgens nooit uit tijdgebrek de douche af? Na het lezen van het volgende, zult u zien dat ’s ochtends douchen uw prioriteit zal worden. Gevoelige zielen onthouden zich.

Als je je niet elke dag wast, kun je je natuurlijk voorstellen wat er met je lichaam gebeurt.

Kijk uit voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen.

Volgens een recent artikel van TwentyTwoWords, als je je twee dagen achter elkaar niet wast, signaleren bacteriën het puntje van je neus.

Er zijn ongeveer 1000 soorten bacteriën in het menselijk lichaam en 40 soorten schimmels.

Het klinkt enorm, maar vrees niet: de meeste zijn onmisbaar en zelfs heilzaam voor ons.

Maar sommige zijn dat niet!

En als je je twee dagen niet wast, irriteren schadelijke bacteriën je huid en sijpelen ze soms in je ogen, neus of mond. Je hebt dus een goede kans om ziek te worden.

“Als je je niet elke dag wast, welkom bij lichaamsgeur.”

Bacteriën zijn vaak verantwoordelijk voor de bekende lichaamsgeur.

Korte uitleg: bacteriën ruiken zelf niet.

Bacteriën stoten gassen uit. Het zijn juist deze beroemde gassen die slechte lichaamsgeuren veroorzaken.

En als je weet dat slechts één van deze bacteriën zo’n dertig onaangename geuren kan afgeven, kun je de ochtend “douche” beter niet overslaan!

Was het dagelijks om je huid gezond te houden. Als je nog steeds niet overtuigd bent, is hier het laatste argument waardoor je misschien van gedachten verandert.

Schoon blijven is van vitaal belang voor de huid!

READ  Studie beoordeelt wanneer mensen Jupiter en Saturnus zullen verkennen

Als u bijvoorbeeld natte (zweet)kleding op uw lichaam houdt na het sporten, zal dit uw huid irriteren en soms kleine letsels veroorzaken. U kunt dus uw risico op bacteriële en schimmelinfecties verhogen, zoals een stafylokokbesmetting of een schimmelinfectie die jeuk in de lies veroorzaakt.

Daarom is het noodzakelijk om bij elke sessie van sportkleding te wisselen en aarzel niet om de oksels, liezen en gezicht schoon te houden, aangezien dit de gebieden zijn die de meeste bacteriën aantrekken.

Te veel douchen is slecht voor je gezondheid?

Om deze verklaringen te wijzigen, zeggen velen dat te veel baden niet goed is.
Water (ook kalksteen) en hygiëneproducten verstoren namelijk de huidbarrière. De huid speelt de rol van een natuurlijk schild tegen aanvallen omdat ze een beschermlaag aanmaakt.

Maar experts zijn het er (meestal) over eens dat frequente buien die balans alleen maar doen doorslaan.

Met name het gebruik van producten die niet per se bij jouw huidtype passen. Soms worden er te veel chemicaliën gemengd om olie van het huidoppervlak te verwijderen, waardoor deze droog en schilferig kan worden.

Maar onthoud dat als je elke dag onder de douche staat, niemand zal klagen over je lichaamsgeur.

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een taal die voor iedereen toegankelijk is. In ieder geval kan de verstrekte informatie de mening van een gezondheidsprofessional niet vervangen.