Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe u uw gezondheidskaart sneller kunt laten zien?

De nieuwe update van TousAntiCovid bevat een nieuwe functionaliteit waarmee u uw QR-code kunt indienen zonder via de app te hoeven gaan.

De TousAntiCovid-app heeft op 9 augustus een nieuwe update gekregen met als doel het leven van gebruikers gemakkelijker te maken. Hiermee kunt u de kaart als ‘favoriet’ markeren. De tijdwinst gaat zelfs nog verder dankzij de “Widget” implementatie. Met deze nieuwe functie kun je de QR-code direct op het scherm van je smartphone weergeven, zonder dat je door de applicatie heen hoeft.

Om dit te doen, selecteert u eenvoudig de QR-code van uw keuze door op het kleine hartje te klikken en deze als favoriet te selecteren. Het zal gemakkelijker toegankelijk zijn, vooral als u bijvoorbeeld na verschillende tests veel verschillende codes hebt.

Activeer de widget

Om de gadget op Android te activeren, houdt u enkele seconden ingedrukt op het startscherm van uw smartphone. Onder aan het scherm verschijnt een “Widgets”-suggestie. Vervolgens moet u scrollen totdat u de tools vindt die overeenkomen met TousAntiCovid en vervolgens de tool met de QR-code selecteren, die direct op het scherm wordt weergegeven.

QR-code op Apple Watch.
QR-code op Apple Watch. © BFMTV

In iOS is het proces hetzelfde, alleen de vermelding van ‘widget’ is anders, die is vervangen door het simpele ‘+’. De app biedt ook aan om de QR-code op de Apple Watch weer te geven. Selecteer App weergeven op Apple Watch in de Apple Watch-app op iPhone.

Op een smartphone neemt de gadget veel ruimte in beslag, ook al is de tijdwinst merkbaar. Het is natuurlijk mogelijk om het te verwijderen: je moet ook een paar seconden ingedrukt houden en dan gewoon “Verwijderen” selecteren.

READ  Deze laptop met RTX 3060 kost 300 euro minder

Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat het delen van uw QR-code op sociale netwerken u het risico op diefstal kan opleveren, dus het wordt niet aanbevolen.