Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Vervuiling bevindt zich op een “hoog plateau”, ziekenhuisopnames nemen sterk toe in Frankrijk

“De gezondheidscrisis ligt niet achter ons. We zullen nog enkele maanden met dit virus leven”, waarschuwde Emmanuel Macron woensdagochtend tijdens de vergadering van de nieuwe Defensieraad. Het staatshoofd drong erop aan Over de “dramatische” aard van de situatie op de Antillen, die extreem hoge besmettingspercentages registreert. In het hele land is de epidemiologische situatie minder nijpend.

De curve van de behuizing is afgeplat. Het dagelijkse aantal besmettingen blijft stijgen, maar in een langzamer tempo dan in juli. Volgens Public Health France was het infectiepercentage op 7 augustus 235 per 100.000 inwoners, een stijging van bijna 4% in zeven dagen ( ik maakte 17% laatste week van juli en 94% de week ervoor). De reproductiesnelheid van het virus blijft dalen en daalt van 1,27 naar 1Hij is Augustus om 1.22 deze woensdag.

De Franse volksgezondheid heeft dinsdag 28.576 positieve gevallen geïdentificeerd. tussen 1Hij is Op 7 augustus namen de infecties toe met 4%, gemiddeld 22.500 positieve gevallen per dag. “We bevinden ons op een hoog plateau en we gaan een beetje omhoog”, gaf regeringswoordvoerder Gabriel Attal toe. Het begin van de daling zien we nog niet, maar wel de impact op ziekenhuizen. “

Vooral kustgebieden werden getroffen

Acceptatie van kritieke gevallen Het is zelfs 30% hoger dan vorige week. Momenteel zijn 9.153 mensen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19, van wie 1.745 op de intensive care. De handicap van 9.000 mensen in het ziekenhuis is sinds eind juni niet bereikt.

Vooral kustgebieden worden getroffen. Emmanuel Macron benadrukte woensdag de “alarmerende situatie” in de regio’s Provence-Alpes-Côte d’Azur, Corsica en Occitanie, waar het besmettingspercentage ongeveer 500 gevallen per 100.000 is, wat de angst voor gastvrije druk doet toenemen. In deze drie regio’s , en sinds dinsdag in Nieuw-Aquitanië, stelt het witte plan ziekenhuizen in staat om alle beschikbare middelen te mobiliseren om het hoofd te bieden aan de toename van het aantal ziekenhuisopnames.

READ  Arlo Pro 4 beveiligingscamera review: installatie eerst en vooral

“Met het verplegend personeel op vakantie is het niet gemakkelijk om het vol te houden, vooral aan de Middellandse Zeekust”, legt epidemioloog en hoofd van de parasitologische dienst van APHP Renaud Piarroux uit. Ondanks deze aantallen is er een overschot aan ziekenhuizen zoals in Martinique of Guadeloupe “Het lijkt erg onwaarschijnlijk in het stedelijke Frankrijk”, zegt hij.

Ziekenhuizen binnenkort op verzadiging?

Renaud Piarroux rekent op voortzetting van de vaccinatie in het huidige tempo. Geschat wordt dat “waar meer dan de helft van de bevolking is ingeënt, de epidemische opleving niet gepaard gaat met een gewelddadige toename van ziekenhuisopnames zoals in eerdere golven.”

Catherine Hill neemt niet deel aan haar analyse. Een epidemioloog van het Gustave Rossi Instituut vergelijkt de huidige situatie met de huidige situatie begin oktober 2020, net voor de tweede golf, met “de gestage toename van ziekenhuisopnames, intensive care en sterfgevallen”. Vaccinatie zoals het is, is volgens haar niet voldoende om een ​​soortgelijke golf als de vorige te voorkomen. “De delta-variant is veel besmettelijker dan eerdere stammen. De epidemioloog waarschuwde, ook al verspreidt het zich alleen onder 22 miljoen niet-gevaccineerde mensen, het resultaat is hetzelfde.