Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe Nederland een fietsland werd

Hoe Nederland een fietsland werd

In Nederland wordt 27% van de verplaatsingen per fiets afgelegd, vergeleken met slechts 4% in Frankrijk. Tot de jaren zeventig was er echter overal in Europa een trend om de auto te bevoordelen. De burgerbeweging is gekomen om deze situatie te veranderen.

De boodschap ‘stop met het vermoorden van kinderen’ was duidelijk. In 1971, In Nederlandbereikte het aantal verkeersslachtoffers een tragisch record: 3.300 mensen kwamen om, waaronder 400 kinderen. Dit was voor een groep burgers aanleiding om actie te ondernemen.

De leden demonstreerden op de fiets, bezetten de locaties van verschillende ongelukken en kinderen speelden veilig buiten in voor het verkeer afgesloten straten.

“Er waren grote demonstraties, bijvoorbeeld in Amsterdam, waar ruim 10.000 mensen samenkwamen. Voor het RijksmuseumMaar heel kleine drukte om de aandacht op een bepaalde straat te vestigen”, legt Marjolein de Lange van Fitzgerald uit, een historische vereniging van fietsers.

Provélo-enthousiastelingen werkten samen met de autoriteiten om een ​​betere infrastructuur te bouwen. Tegenwoordig zijn er meer in Nederland 35.000 km fietsroutes En rondom station Amsterdam zijn maar liefst 22.000 plekken om je fiets te stallen. Maar ook al zijn er meer fietsen dan mensen in het land, het aantal auto’s blijft groeien en zal naar verwachting in 2030 de 10 miljoen bereiken.

Lees meer op Frankrijk 24

Lees verder:
Hoe omgaan met afval tijdens het festival?
Hoe strijd je tegen stedelijke hitte-eilanden?
In Frankrijk maken statiegeldflessen langzaam een ​​comeback

READ  Willem-Alexander Nederland: "Angst en onzekerheid" na treinongeluk