Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe Louise Bourgoin de huizencrisis probeert te overleven

Hoe Louise Bourgoin de huizencrisis probeert te overleven

  • In Squat Fight probeert een alleenstaande moeder te overleven door gebouwen te runnen die worden bewoond door arme arbeiders.
  • Louise Beaujon levert een high-definition optreden in deze actiethriller.
  • ‘Corporate’-regisseur Nicolas Felhoul signeert een thriller over een personage dat complexer is dan ze lijkt.

Heb je er ooit van gehoord Antikraakwet waaraan de film zijn titel ontleent Nicola Selhaulbaas groot bedrijf (2016)? Hierdoor kunnen begunstigden een lagere huur betalen om lege ruimtes te bezetten. Maar de omstandigheden zijn zwaar. Bewoners kunnen tijdens de winterstop uitgezet worden en mogen geen kinderen, dieren en meer dan 2 gasten meenemen naar het pand. Het is hen verboden zich in de media te uiten, en zij mogen ook niet langer dan twee dagen zonder toestemming afwezig zijn. Louise Bourgoin Je speelt een straatarme alleenstaande moeder die ermee instemt deze regels te handhaven in de hoop samen met haar tienerzoon te overleven.

Met Fanny Bordino, mijn co-scenarist, ontdekten we dat dit principe iets zegt over onze tijd, zegt regisseur Nicolas Fillhol: de beperking van vrijheden, onvrijwillige dienstbaarheid en, in het licht van deze misstanden, de aantrekkingskracht van de revolutie. de spanning rond de heldin wordt snel verscheurd tussen haar eigen belangen en die van de bevolking. Het proces om te voorkomen dat krakers leegstaande ruimtes bezetten, laat al snel zien hoe oneerlijk het proces kan zijn.

Instabiele mensen die misbruik maken van anderen

Er zijn veel verleidingen om vals te spelen, ook van de manager die haar zoon in het geheim op de site heeft geprikt. Net als de mensen voor wie ze zorgt, is ze een arme werkneemster wier inkomen niet genoeg is om een ​​huis te kopen. “Het was belangrijk om te laten zien dat mensen die onstabiel zijn, ook mensen zijn die een baan hebben”, benadrukt Nicolas Felholl. Louise Bourgoin portretteert een sterke vrouw die meedogenloos gebonden is door tegenslag. Deze complexe, vaak invloedrijke en soms gehate persoonlijkheid vindt zijn plek in een samenleving die steeds wreedder wordt tegenover gewone mensen.

READ  Kankerlijster Caroline Recifor vertelt over de bijwerkingen van haar behandeling - Closer

“Het was mijn bedoeling om deze visie te presenteren van een wereld waarin enthousiaste, veerkrachtige en onstabiele arbeiders andere enthousiaste, veerkrachtige en onstabiele arbeiders uitbuiten in een ongedefinieerd buitenstedelijk gebied”, legt de directeur uit. Als zijn film al moeilijk is, is hij geweldig omdat de relaties tussen de hoofdrolspelers nooit karikaturaal worden. Anti-squat Niet zomaar een shout out: het is ook een hele goede film met een actrice in de hoofdrol en we zouden haar graag vaker zien.