Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe lang gaat de beweging door?

Hoe lang gaat de beweging door?

gepubliceerd

updaten

Videolengte: 2 minuten.

Frankrijk 2
Artikel geschreven door

C Ferrouf, C Morin, A Fourville, de Passiere, B Worstorne, de Sebastien, N Nadal, T Petit, Frédéric, E Tippin, S Guillaume, S Rebault, Frankrijk 3 regio’s – Frankrijk 2

Frankrijk Televisies

Na een sterke betoging kondigden de vakbonden van verschillende sectoren op dinsdag 7 maart hun voornemen aan om de blokkade voort te zetten uit protest tegen de hervorming van het pensioenstelsel.

De tweede dag van het blokkeren van de pensioenhervorming, woensdag 8 maart. Rijen vrachtwagens strekken zich uit. Niet-stakende vrachtwagenchauffeurs, die brandstof moesten halen, moeten wachten. “Iedereen verbieden, dat vind ik een beetje jammer“, klaagt Lionel Richmond, de bezorger, die naar eigen zeggen tegen pensioenhervorming is. In de Gironde kreeg een andere vrachtwagenchauffeur, die 36.000 liter brandstof zou gaan leveren, een schorsing opgelegd.

Stoornissen in de SNCF

Bij de raffinaderij van Feyzin (Rhône) zijn vakbondsleden van plan het enkele dagen vol te houden en dreigen ze de productie stop te zetten. In de kerncentrale van Civaux (Vienne) ligt één reactor stil, terwijl een andere reactor op slechts 60% van zijn capaciteit draait. Uiteindelijk kwamen de spoorwegvakbonden tot een akkoord voor een nieuwe dag van onrust. Donderdag 9 maart plant de SNCF één TGV op drie, TER op vijf en één intercity op vier. Gebruikers beheren anders. Een man legt uit dat hij een hotel heeft geboekt.