Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wapenmakers maken zich zorgen over de toekomst van LPM

Wapenmakers maken zich zorgen over de toekomst van LPM

Het opstellen van de nieuwe Militaire Programmeringswet (LPM) bleek uiteindelijk net zo moeilijk en complex te zijn als eerdere LPM’s die coördinatie en capaciteitsvermindering bekrachtigden (1997-2018). Echter, het budgettaire traject van verhogingen van LPM in de toekomst in vergelijking met het vorige traject dat al in de lift zat (413 miljard euro over zeven jaar, tegenover 295 miljard voorheen) en dat momenteel met de grootst mogelijke diepgang wordt uitgevoerd. Jaarlijkse budgetten. Maar tegelijkertijd kunnen de behoeften van de huidige en toekomstige capaciteiten van militairen (hervorming vergeleken met opties uit het verleden en nieuwe behoeften) zeker niet allemaal in een ambitieus begrotingstraject passen, maar toch Eindelijk Beperking in relatie tot nieuwe uitdagingen.

Daarnaast vreet de inflatie zo’n 30 miljard euro op, ook al neemt het ministerie het over “Zeer gedegradeerde en zeer pessimistische normen waarvan ik hoop dat we omkeringen zullen hebben in de richting (…) om een ​​versie te bouwen”, zoals de minister van de strijdkrachten, Sébastien Licorne, onlangs verklaarde in de Senaat. Het is erg hard voor het Ministerie van de Strijdkrachten, maar de realiteit van de vervelende constructie van LPM in de toekomst als gevolg van deze paradoxen staat buiten kijf. Dus de wreedheid dwong Sébastien Lecornu om programma’s te arbitreren, die een impact zouden kunnen hebben (stopzetting of verspreiding) en die het onderwerp zijn van media-aandacht. Dat zit het ministerie echt dwars. Maar…

Bedreigingen gericht op A400M en Syracuse 4C

De Airbus Group kan worden beïnvloed door beslissingen over veel van zijn grote militaire programma’s. Zo overweegt het Ministerie van de Strijdkrachten volgens onze informatie om het uiteindelijke doel van het militaire transportvliegtuig A400M te verminderen, een programma dat wordt uitgevoerd in het kader van Europese samenwerking en dat zal worden teruggebracht van 50 naar 35 vliegtuigen. Dit zou een van de gevolgen zijn als Frankrijk zijn buitenlandse activiteiten zou verminderen, met name in Afrika. Het leger zal minder behoefte hebben aan tactische transportvliegtuigen Uitgerust met een strategisch bereik dat in staat is om missies uit te voeren in alle externe operatiegebieden en overzeese locaties. Meer dan 10.000 mensen in Europa, waaronder 2.400 in Frankrijk, en meer dan 80 Franse bedrijven, waaronder kleine en middelgrote bedrijven, werken aan dit programma. De A400M, waarvan het eerste exemplaar in 2013 aan het Franse leger werd geleverd, is in 178 exemplaren besteld door tien landen, waaronder Duitsland (53 vliegtuigen).

READ  Besparingen: deze onwaarschijnlijke investering die de Fransen zo verleidt

Bovendien wegen ernstige bedreigingen zwaar op de met elektrische voortstuwing uitgeruste militaire communicatiesatelliet Syracuse 4C (Airbus en Thales), volgens compatibele bronnen de derde en laatste satelliet in de constellatie van Syracuse. Het programma wordt verlaten ten gunste van de Europese constellatie IRIS². Het was gepland om tegen 2025 te worden besteld als onderdeel van de LPM 2019-2025. Als de stopzetting wordt bevestigd, zal deze beslissing verrassend zijn. Omdat deze nieuwe generatie satellieten beter bestand zijn tegen aanvallen en ontworpen zijn om militaire agressie vanaf de aarde en in de ruimte te weerstaan. Beschermd tegen de meest geavanceerde bedreigingen, zoals storing of cyberaanvallen, biedt het legers zeer veilige en veerkrachtige communicatieverbindingen. Dit zal niet het geval zijn voor IRIS². De eerste twee satellietlanceringen – Syracuse 4A en 4B – zijn gepland voor respectievelijk oktober 2021 en 2022.

Tiger: Mark 2+ of Mark 2++ update?

Ten slotte maakt Airbus Helicopters zich grote zorgen over de Tiger Mark 3, die ondanks een in maart 2022 getekend contract uiteindelijk het onderwerp zou kunnen worden van een minder ambitieuze dan verwachte modernisering, genaamd de Mark 2+ of 2++. Door deze update kan dit vliegtuig echter operationeel blijven “Tot 2040/2045”gewaardeerd door senaat Sebastien Licorne, die de zorgen over de Mark 3 Tiger niet heeft weggenomen. “Het echte probleem is de technologische sprong.”.

Dus vroeg de minister de legers om te kijken “Als wat de standaard Tiger 3 voorstelt overeenkomt met wat we willen”. Zeker op technologisch vlak gezien de sterke opkomst van drone-mogelijkheden. “Zouden we geen prachtige helikopter hebben die al verouderd is. Het lijkt me geen bescheiden vraag. Ik veronderstel dat ik hem in het openbaar moet stellen.”Het is uit te leggen. “tweede vraag, Hij voltooidehet is de economische duurzaamheid van de Tiger 3-standaard: als de helikopter geweldig is, maar je kunt maar een paar exemplaren kopen … “

“Ik ben niet het principe van standaard 3 opnieuw aan het onderzoeken, ik ben het model zoals het nu bestaat opnieuw aan het onderzoeken. En ik heb de militairen en de DGA een mandaat gegeven in termen van fabrikanten om het indien nodig bij te werken of te laten evolueren. desnoods want in 2040 begrijpt niemand dat ik de versie helemaal bevries.”Het is geen slecht nieuws, het is gewoon goed nieuws dat aangepast moet worden”, aldus de minister.