Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe kan Frankrijk de twee miljoen doses AstraZeneca-vaccin in zijn bezit elimineren?

Hoe kan Frankrijk de twee miljoen doses AstraZeneca-vaccin in zijn bezit elimineren?

Dit is een situatie die de uitvoerende macht goed had kunnen doen. Premier Jean Castex legde op dinsdag 11 mei tijdens een interventie om “20.00 uur” in Frankrijk 2 uit dat meer dan twee miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin tegen Covid-19 in Franse voorraden sliepen en wachtten om uitgeput te raken. Van een reputatie die is aangetast door de zeer zeldzame gevallen van trombose die na injectie optreden, evenals door de vermoedelijk lage werkzaamheid tegen varianten.

De mate van gebruik was 56%, zondag, vergeleken met ongeveer 80-90% voor vaccins van Pfizer en Moderna, in detail, tijdens een persconferentie van het ministerie van Volksgezondheid. De laatste geeft toe dat het er nog steeds is ‘Grote marge voor vooruitgang’ Bewust zijn met betrekking tot het gebruik ervan, evenals het gebruik van een ander viraal vectorvaccin geproduceerd door Johnson & Johnson. Als deze snelheid niet verandert, kan de kloof tussen de nieuwe toegediende doses en de ingenomen doses nog groter worden. Geconfronteerd met dit probleem lijken de oplossingen voor de overheid beperkt.

Verbeter de communicatie over het vaccin

Het eerste nummer: de oorsprong van lesgeven. Sinds enkele weken treedt de regering op om de gehate te verdedigen. Op 8 mei spoorde Jean Castex 13 miljoen Fransen boven de 55 jaar aan Degenen die nog geen injectie hebben gekregen, doen dat met het product van het Anglo-Zweedse laboratorium. “Ik ben ingeënt bij AstraZeneca, zoals tientallen miljoenen mensen over de hele wereld (…) Het beschermt tegen de meest ernstige vormen van ziekte. Dus laten we gaan!”, Herhaald op 11 mei op de set van Frankrijk 2.

Het argument heeft moeite om gehoord te worden door de betrokkenen, die zich zorgen maken over complicaties of het voordeel van minder bruikbare bescherming tegen de variabelen. “De beste manier om wantrouwen te bestrijden, is uitleggen en de bevolking de middelen geven om een ​​weloverwogen beslissing te nemen. Bevestig dit Dr. Anne Sénéquier, in een interview op maandag met franceinfo.

READ  De wereldwijde storing van Facebook, Instagram, Messenger en WhatsApp is bijna opgelost

Als we met patiënten praten, kunnen we ze vertrouwen geven in een vaccin. We leggen hen uit dat het een 90, 94% effectief vaccin is, en dat door het respecteren van de aanbevelingen van de Supreme Authority of Health, door mensen ouder dan 55 jaar te vaccineren, er een zeer klein risico is op het krijgen van een beroerte, terwijl de De kans om het Covid-virus op te lopen is veel groter.Van zijn kant bevestigt Jean-Paul Hamont, huisarts van Hauts-de-Seine, en erevoorzitter van de Medische Unie van Frankrijk.

Na te laat te zijn gekomen om aan een dergelijke oefening deel te nemen, probeert de regering dit nu in te halen. Eind april reageerde de minister van Volksgezondheid, Olivier Ferrand, tijdens een persconferentie op de zorgen van de Fransen over deze kwestie: “Als je met het vliegtuig de Atlantische Oceaan oversteekt” Risico op het krijgen van een bloedstolsel50 keer hoger dan wanneer u met AstraZeneca was gevaccineerd. Toen overwoog de uitvoerende macht een communicatiecampagne te lanceren met deelname van persoonlijkheden die door de Fransen werden gewaardeerd.

Breid uw doelgroepen uit

Een groter deel van de bevolking laten profiteren van het AstraZeneca-vaccin zou vooraf als een andere methode kunnen worden getoond. Dr.Het vaccin werd aanvankelijk toegewezen aan personen onder de 65 jaar, vanwege het gebrek aan gegevens over de werkzaamheid bij ouderen, daarna werd het vaccin uitgebreid tot ouderen, voordat het beperkt was tot personen ouder dan 55 jaar vanwege zeer zeldzame gevallen van trombose vastgesteld door geneesmiddelenbewakingsautoriteiten

Kan de staat, geconfronteerd met het probleem van niet-uitgegeven voorraden, van gedachten veranderen? Toen hem maandag werd gevraagd naar de mogelijkheid om het AstraZeneca-vaccin uit te breiden naar mensen onder de 55 jaar, antwoordde de minister van Volksgezondheid: ‘Misschien nu niet.’ De uitvoerende autoriteit wachtte in deze zaak op het advies van de Hoge Gezondheidsautoriteit, die de regering half maart verzocht het gebruik van dit vaccin te beperken tot alleen mensen ouder dan 55 jaar. De aankondiging werd woensdag herhaald. “HAS houdt de minimumleeftijd”zij schrijft In een persbericht.

READ  Vorige SNCM Overname: Voogdij is opgeheven, maar sommige zullen resulteren in een dagvaarding voor een onderzoeksrechter

Het idee om mensen zwanger te maken werd opgeworpen om een ​​”verklaring van afstand” te ondertekenen. Maar sommige specialisten zijn daar geen voorstander van, zoals dokter Jean-Paul Thierry. “Het heeft geen wettelijke basis en is zelfs contraproductief: de twijfels over dit vaccin zullen waarschijnlijk toenemen., Geloof er in LCI. Voor Anne Sénéquier is het het beste om vrijwilligers te waarschuwen voor de mogelijke gevaren: “Er is veel gepraat over een bloedstolsel, maar we hebben niet genoeg gecommuniceerd over wat we kunnen doen om het te voorkomen. We moeten patiënten in plaats daarvan informeren over mogelijke symptomen waarop we heel snel moeten reageren.”

In Duitsland criteria voor de toewijzing van vaccins Is uitgebreid 6 mei voor alle volwassenen, hoewel er zeldzame gevallen van bloedstolsels zijn vastgesteld bij jonge volwassenen.

Geef de resterende doses door in het buitenland

Als ze in Frankrijk geen ontvanger zouden vinden, zouden we dan onvermijdelijk zien dat miljoenen doses worden verspild? Om een ​​dergelijke situatie te voorkomen, zou Frankrijk kunnen proberen het in het buitenland te verkopen, zoals Denemarken eerder deed. Op 14 april besloot Kopenhagen om voor altijd af te zien van het AstraZeneca-vaccin voordat het een paar dagen later aankondigde dat 55.000 doses zouden worden “uitgeleend” aan Sleeswijk-Holstein, een Duits buurland. “De vaccindoses zullen worden geretourneerd volgens de afgesproken deadline.”En Agence France-Presse citeerde het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het valt nog te bezien of andere landen in de Europese Unie geïnteresseerd zullen zijn in een dergelijk partnerschap, aangezien velen van hen beperkte vaccins met AstraZeneca hebben.

READ  “Ik heb twintig jaar anciënniteit en verdien tussen de 1.600 en 1.650 euro per maand.”

Bovendien kondigde Emmanuel Macron op 23 april aan dat Frankrijk medio juni 500.000 doses van verschillende vaccins (waaronder het AstraZeneca-vaccin) zal verstrekken aan het door de WHO gesteunde Covax-apparaat om de toegang tot vaccinatie tegen Covid-19 in de armste landen te garanderen. Landen. Het staatshoofd zei dat Parijs van plan is om tegen het einde van het jaar meer dan 5% van zijn doses voor dit initiatief uit te trekken.

Op dit moment is het moeilijk in te schatten wat het effect van deze maatregel is op de voorraad AstraZeneca-doses die in Frankrijk beschikbaar is. In antwoord op een vraag van franceinfo over de mogelijkheid dat de staat meer doses via dit apparaat verkoopt, verwees het ministerie van Volksgezondheid naar Percy die … aanbeveelt Quai d’Orsay te ondervragen.