Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: meer dan 2 miljoen doses AstraZeneca in suspensie, wat doet u?

Door Elodie D. Geplaatst op 15 mei 2021 om 15:03 uur Bijgewerkt op 15 mei 2021 om 15:05 uur

Als de Europese Unie op zondag 9 mei het einde van het contract met AstraZeneca aankondigt, zijn er de afgelopen weken meer dan 2 miljoen doses ontvangen. Het vaccin, dat meer dan 55 jaar is vermeden – de enige mensen die gemachtigd zijn om het te krijgen – bevindt zich nog steeds in overheidsvoorraden. Daarom rijst de vraag: zullen we ouderen kunnen overtuigen, moeten we vaccinatie van jonge vrijwilligers toestaan ​​of de resterende voorraad geven?

Sinds 19 maart is het vaccin van AstraZeneca beperkt tot 55-plussers, maar met het aantal vaccins dat binnenkomt Pfizer En de modernDe vaccinmarkt van Jonhson & Jonhson voor covid-19 maakt het moeilijk om oudere volwassenen te overtuigen om een ​​risico te nemen. Coagulatie.

Sinds 19 maart heeft het Nationaal Geneesmiddelenbureau 28 bloedklonters opgesomd, waaronder 8 sterfgevallen van de 3,6 miljoen injecties in Frankrijk met AstraZeneca, of een risico van 0,000 2% op overlijden als gevolg van een beroerte na vaccinatie. Ook als ze er al een verhoogd risico op hebben Maak een stolsel Vanwege hun leeftijd is er nog steeds een angst voor opoffering totdat de jongsten de veiligste vaccinaties krijgen.

Zal in de buurt blijven 5 miljoen Fransen boven de 55 zullen worden ingeëntEn sommigen van hen willen niet worden ingeënt. En als Frankrijk moeite had om rond te komen Vaccin doses Ik heb besteld bij de Europese Unie, dit keer is de gelegenheid. De machine loopt zo goed dat Frankrijk hem deze week heeft verwelkomd 2 miljoen doses AstraZenecaVolgens het ministerie van Financiën en Herstel zal het naar verwachting in december 2021 36 miljoen doses bereiken.

READ  Welke sectoren worden in 2022 getroffen?

En vragen van een miljoen dollar. Zouden ze een ontvanger vinden en zo niet, hoe zouden ze die verkopen? De overheid ging aan de slag om een ​​koper te vinden. Daarom vroeg het ministerie van Volksgezondheid de mening van de HAS om vrijwilligers onder de 55 jaar het AstraZeneca-vaccin te laten krijgen. Het antwoord? Nee. De regering kan de mening van de Haute Autorité de Santé terzijde schuiven, maar zal dat niet doen en zal het verkeerde signaal afgeven.

Voor de massaburger over vaccinatie is het noodzakelijk om positieve communicatie te organiseren volgens de leeftijdsgroep:Het is essentieel om de voordelen te communiceren, namelijk het feit dat individuele bescherming zal leiden tot algemene bescherming Giles, een van de leden die werd geloot, legt uit. Het heeft een interesse voor mensen ouder dan 50 jaar: vrienden ontmoeten, reizen …Nou, is het voldoende als we weten dat er anderen zijn Beschikbare vaccinsEn dat we de prioriteit hebben?

Een andere oplossing is om deze doses aan arme landen te geven, als onderdeel van het COVAX-proces. Frankrijk had al 500.000 doses aan Afrikaanse landen aangekondigd, maar dat aantal zou kunnen stijgen. Op vrijdag 14 mei 2021 waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie voor het risico dat de epidemie dit jaar meer doden zal veroorzaken dan in 2020, en riep landen op om de immunisatie van kinderen en adolescenten te staken om doses te geven aan arme landen.