Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Darkside vermenigvuldigt cyberaanvallen

Darkside vermenigvuldigt cyberaanvallen

Na de aanval op Colonial Pipeline viel de ransomware-specialist het computersysteem van HSE Ireland aan.

«Ons doel is om geld te verdienen, niet om problemen voor de samenleving te creëren », Had Darkside gedemonstreerd nadat de Amerikaanse oliepijpleidingen voor de Colonial Pipeline aan het begin van de week verlamd waren geraakt.

Troubles, Irish Public Health Services ondervond pas vrijdag, na een nieuwe ransomwareaanval door Darkside op een computersysteem in HSE Ierland. Vanwege een probleem genaamd ‘Grand », Alle systemen zijn gesloten om verspreiding te voorkomen. Ziekenhuizen hebben externe consulten en keuzevakafspraken moeten annuleren en terug moeten gaan naar papier en potlood. Inentingen tegen Covid-19 werden niet beïnvloed.

Een ander bekend slachtoffer van Darkside: de Franse techgroep Toshiba zei begin mei het doelwit van ransomware te zijn. Het bevestigt dat de aanval geen schade heeft toegebracht aan klantgegevens.De hoeveelheid verspild werk was erg klein De groep bracht de kwestie van het losgeld niet ter sprake.

Twijfels over de betaling van losgeld door Colonial Pipeline

Aan de andere kant zou Colonial Pipeline $ 5 miljoen hebben betaald om zijn activiteiten sneller te kunnen hervatten, volgens twee bronnen die dicht bij de deal staan ​​die door Bloomberg worden aangehaald.

Over het algemeen moedigen de FBI en het Department of Security het betalen van losgeld niet aan, omdat het het economische model voor criminelen voedt en hen de middelen geeft om andere, meer geavanceerde en ambitieuze aanvallen te genereren. Maar er moet rekening zijn gehouden met de dagelijkse kosten om de gasvoorziening in grote Amerikaanse steden te stoppen.

READ  Hoe ziet de basisversie eruit?

Het gesprek over Darkside begon in augustus 2020. Een ransomware-aanvaller is gespecialiseerd in het creëren van een softwareplatform dat het ook aanbiedt aan “associatieve” hackers. Vrijdag gaf een lid van Darkside naar verluidt toe dat sommige servers van de groep waren losgekoppeld, volgens cybersecuritybedrijf Recorded Future, wiens server was gebruikt om losgeld te eisen. Deze aankondiging zou ook een truc kunnen zijn om te voorkomen dat werknemers salarissen moeten betalen.