Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe gebruikt Iran Franse Airbus-vliegtuigen om het embargo te omzeilen?

Hoe gebruikt Iran Franse Airbus-vliegtuigen om het embargo te omzeilen?

De publieke omroep van het land maakte op donderdag 20 juni bekend dat Iran twee in Litouwen geparkeerde vliegtuigen in beslag had genomen. De vliegtuigen zouden naar Sri Lanka en de Filippijnen vliegen. Twee Airbus A340-vliegtuigen, gecharterd door het Gambiaanse bedrijf Macka Invest, zijn op mysterieuze wijze geland in Iran.

Het is een scenario dat een speelfilm waardig is. Iran heeft in het geheim twee Airbus A340-vliegtuigen uit Litouwen geborgen. Eind februari landden de vliegtuigen, die naar Zuidoost-Azië zouden vliegen, eindelijk in Iran.

Twee Airbus A340-vliegtuigen zijn gestolen van de luchthaven Siauliai in Litouwen, zo meldt de krant Le Figaro. De feiten dateren van begin 2024. De toestellen waren eigendom van de Gambiaanse leasemaatschappij ‘Macka Invest’.

Volgens de Litouwse publieke radio zouden “deze twee A340’s naar Sri Lanka en de Filippijnen vliegen.” Voor beide vluchten werd toestemming voor het opstijgen verleend. Zij bereikten hun bestemming echter niet. Ze landden in Iran, waar hun transponders waren uitgeschakeld.

Een derde vliegtuig werd gered

Kort daarna meldde het luchtplatform “ch-aviation” dat een vliegtuig was geland op de luchthaven Mehrabad in Teheran. Het tweede vliegtuig stortte neer op de landingsbaan van Konarak Airport in Chabahar, in het zuiden van het land. De plunderingen worden geschat op $ 300 miljoen.

Een derde vliegtuig van het bedrijf “Macka Invest” bleef in Siauliai. Volgens luchthavendirecteur Aurelia Quezada, die in het openbaar sprak: “Hij mocht niet opstijgen vanwege de reserveonderdelen die hij bij zich had.”

In 2020 verwierf het Iraanse regime al twee oude A340-vliegtuigen van de Franse luchtmacht, die in 2020 op een veiling werden verkocht. De twee quadcopters werden op een veiling voor 840.000 euro aangekocht en werden teruggevonden na een onwaarschijnlijke vlucht van Pasen naar Indonesië.

READ  Meloni zegt dat Italië niet langer migranten wil verwelkomen die zijn gered door buitenlandse NGO's

We mogen niet naïef zijn, de internationale betrekkingen zijn gewelddadig, bijna alle harde slagen zijn toegestaan, en als je Iraniër bent, is het duidelijk dat je niet zult aarzelen om dit soort operaties op te zetten om de continuïteit van reizen of beweging in je land te garanderen.

Voor degenen die verder willen gaan, kunt u zich abonneren op het Strategieënbericht om toegang te krijgen tot dit speciale bestand “10 oplossingen om u voor te bereiden op de gevolgen van ontbinding” (alle informatie hier). Elk abonnement geeft toegang tot alle reeds gepubliceerde bestanden en tot alle archieven.

Charles Sanaat

‘Insolentiae’ betekent ‘onbeschaamdheid’ in het Latijn
Om mij te schrijven [email protected]Om aan mijn vrouw te schrijven [email protected]

Je kunt je ook aanmelden voor mijn maandelijkse Strategies to Move Forward-nieuwsbrief waarin ik concrete oplossingen deel die je kunt implementeren om je voor te bereiden op de volgende wereld. Deze oplossingen zijn gecentreerd rond de PEL-aanpak – Erfgoed, Werkgelegenheid en Locatie. Het idee is om de tools en technieken met u te delen die nodig zijn om uw persoonlijke en familiale veerkracht op te bouwen.

“Door ons verlangen om vreedzame revoluties te onderdrukken, maken we gewelddadige revoluties onvermijdelijk.”

“Dit is een ‘presslib’-artikel, dat wil zeggen dat het niet geheel of gedeeltelijk mag worden gekopieerd, op voorwaarde dat deze paragraaf achteraf wordt overgenomen. Insolentiae.com is de site waar Charles Sannat dagelijks spreekt en onbeschaamde, compromisloze analyses van economisch nieuws levert. Bedankt voor uw bezoek mijn site U kunt zich gratis abonneren op de dagelijkse nieuwsbrief op www.insolentiae.com »

bron Frankrijk 3 hier

READ  Op weg naar opheffing van het verbod op groene en oranje landen