Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moskou stuurde 10.000 genaturaliseerde immigranten naar het front

Moskou stuurde 10.000 genaturaliseerde immigranten naar het front

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

Rusland is herhaaldelijk beschuldigd van het onder druk zetten van burgers van Centraal-Aziatische landen die op zijn grondgebied wonen om zich bij het leger aan te sluiten.

Rusland maakte donderdag bekend dat ongeveer 10.000 buitenlandse Russische burgers naar het front in Oekraïne waren gestuurd, en gaf toe dat anderen er de voorkeur aan gaven zijn grondgebied te verlaten uit angst gemobiliseerd te worden. Rusland is herhaaldelijk beschuldigd van het onder druk zetten van burgers van Centraal-Aziatische landen die op zijn grondgebied wonen om zich bij het leger aan te sluiten, en veel van deze voormalige Sovjetrepublieken hebben hun burgers gewaarschuwd voor het risico van dienstplicht.

Alexander Bastrykin, hoofd van de Russische Onderzoekscommissie, een krachtig onderzoeksorgaan, bevestigde dat de autoriteiten genaturaliseerde mensen opspoorden die zich niet bij het leger hadden geregistreerd, zoals de bedoeling was. “We hebben er meer dan 30.000 gevangen (de mensen) Die het staatsburgerschap heeft verkregen (Russisch) Maar ze wilden zich niet inschrijven voor militaire dienst, dus hebben we ze op de lijst gezet.”Dat zei hij tijdens een conferentie, verwijzend naar de database die de namen verzamelt van mensen die waarschijnlijk geregistreerd zullen worden.

Verhoog de inspecties

“Ongeveer 10.000 zijn al naar het speciale militaire operatiegebied gestuurd.”“, vertrouwde hij toe, waarbij hij het eufemisme gebruikte dat door de Russische staat werd opgelegd met betrekking tot de aanval op Oekraïne. Miljoenen migranten, de meesten uit Centraal-Azië, werken in Rusland om hun gezinnen thuis te onderhouden. Geconfronteerd met tekorten aan arbeidskrachten als gevolg van tientallen jaren van demografische crisis, dit land heeft de toegang tot nationaliteit vergemakkelijkt om immigranten aan te trekken.

READ  De noodtoestand eindigt in alle overzeese gebiedsdelen

Maar het Russische staatsburgerschap vereist dat mannelijke houders zich in het leger registreren en onder de vlag dienen als ze worden opgeroepen. Alexander Bastrykin gaf toe dat sommige arbeiders waren begonnen “Ga langzaam weg” Vanwege verhoogde inspecties. Hij heeft dit fenomeen niet gespecificeerd. Bovendien namen de politie-invallen op werkplekken en huizen van migranten toe na de aanval, opgeëist door ISIS, op het stadhuis van Crocus, waarbij in maart in de buurt van Moskou meer dan 140 mensen om het leven kwamen. De vermeende aanvallers waren burgers van Tadzjikistan.