Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe een CO2-detector correct te kiezen en te gebruiken

Het gebruik van CO2-sensoren maakt het mogelijk om de concentratie van virale deeltjes te meten en moet als een langetermijninvestering worden beschouwd.

Gezondheidsautoriteiten doen dit al maanden: het goed ventileren van een afgesloten ruimte vermindert het risico op besmetting door het verspreiden van in de lucht zwevende SARS-CoV-2-virusdeeltjes. Voor dit nieuwe schooljaar worden leerkrachten uitgenodigd om klaslokalen te openen. “Minstens 15 minuten ‘s ochtends voor de aankomst van de leerlingen, tijdens elke pauze, tijdens de omgang, tijdens de lunch en tijdens het schoonmaken van de lokalen. Ook moet er elk uur minimaal 5 minuten worden geventileerd.”Zorgt voor het gezondheidsprotocol dat is uitgegeven door het ministerie van Nationaal Onderwijs. Die raadt nu aan om de kamers uit te rusten met mobiele sensoren die de concentratie kooldioxide meten. “Om de benodigde ventilatiefrequentie per ruimte te bepalen”.

In een bericht dat afgelopen juni is gepubliceerd, stelt de Academie van Wetenschappen dat: Als we uitademen, ademen we koolstofdioxide uit2 Naast aerosolen, die mogelijk virussen bevatten

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 79% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor 1 euro voor 2 maanden

Al geabonneerd?
Log in

READ  Donkere materie kan zich verbergen in een andere dimensie van het universum