Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moet er een infraroodthermometer worden gebruikt?

Volgens het tijdschrift Prescrire mag bij onderzoek geen infraroodthermometer worden gebruikt om de aanwezigheid van koorts vast te stellen.

De mond, de oksel, het rectum, het is niet altijd gemakkelijk om te weten welke thermometer je moet gebruiken om je temperatuur op te nemen. Er zijn ook infrarood thermometers die de temperatuur contactloos kunnen weergeven. Gebruikers prijzen vaak het gemak. Dit apparaat zal echter niet echt het meest effectief zijn.

Voorschrijver van medische tijdschriften Hij had interesse in dit apparaat: “Wanneer een betrouwbare meting van de lichaamstemperatuur nuttig is voor een diagnostische of therapeutische benadering, verdient het de voorkeur om de temperatuur op een meer betrouwbare manier te meten, wanneer koorts wordt gesuggereerd door een contactloze infraroodthermometer“.

Het medische tijdschrift herinnert ons aan het belang van het nemen van de temperatuur op een schoon, droog, make-upvrij en vlekkeloos voorhoofd. Het is ook belangrijk om patiënten te vragen of ze in het verleden koortsmedicatie hebben gebruikt. “In een systematische review van 13 onderzoeken met meer dan 5.000 volwassenen en kinderen, was de gemiddelde gevoeligheid van contactloze infraroodthermometers voor het bepalen van koorts erg laag, 81% (ongeveer 20% valse positieven); Het specifieke gemiddelde is waar 92% (8% fout-negatieven).Voorschrijver meldt.

Video – Gezondheidsboek – Dr. Christian Reccia: “Covid, griep, verkoudheid, hoe onderscheiden we ze? Er is een belangrijke onderscheidende factor”

Kies een betrouwbare methode

De gemiddelde afwijkingen in lichaamstemperatuur gemeten aan het voorhoofd met contactloze infraroodthermometers zijn 0,2 °C tot 0,3 °C vergeleken met metingen door het referentie-anorectale spoor, bevestigt het medische tijdschrift.

READ  Het catastrofale poolspel tussen zwarte gaten verstoort ons begrip van het universum

Concluderend raden de experts van Prescrire het gebruik van een infraroodthermometer af om de aanwezigheid van koorts vast te stellen, vooral niet bij onderzoek. Als lichaamstemperatuur belangrijk is in het diagnostisch proces, is het raadzaam om deze op een meer betrouwbare manier te meten. Over het algemeen is er geen reden om verder te gaan als deze thermometer aangeeft dat er geen koorts is.

Video – COVID-19: symptomen om te herkennen