Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lekker naseizoen? Nazomer? Wat zijn de weertrends voor september 2021? 31-08-2021

De meteorologische zomer loopt op zijn einde. Wat zijn de trends voor september 2021 in Frankrijk? Mogen we hopen op een goed naseizoen? De elementen van het antwoord staan ​​in ons artikel.

Begin september: Zomerreeks (verkort)

Drukafwijkingen (rood = hoog, blauw = laag) van dinsdag 31 augustus tot dinsdag 7 september 2021 – via Tropicaltidbits.com

Op dit moment is er een sterk hogedrukgebied boven de noordelijke Britse eilanden, dat Frankrijk in noordoostelijke richting kalm houdt. Tegen het einde van de week zal dit hogedrukgebied migreren naar Scandinavië en zullen de laagste niveaus over de oceaan naderen. In eerste instantie verschuift de stroom naar de zuidelijke sector en vanaf zondag 5 september 2021 en begin volgende week wordt een merkbare temperatuurstijging verwacht. Frisse zeelucht zou uiteindelijk moeten infiltreren met de mogelijkheid van verslechterende regen en stormen.

Thermische afwijkingen bij 850 hPa (ongeveer 1500 m) van woensdag 1 tot donderdag 9 september 2021 – via wxcharts.com

Nu de noordoostelijke stroom dit weekend tijdelijk de zuidelijke sector binnentrekt, zullen de temperaturen tussen zondag 5 september 2021 en begin volgende week tot extreem warme zomerniveaus stijgen en in de Verenigde Staten tot 30 graden Celsius of soms zelfs meer dan 30 graden Celsius stijgen. zuiden van het land. De zeelucht zou dan halverwege de week moeten infiltreren, waardoor de temperatuur drastisch daalt (regressie tot nauwelijks seizoensgebonden waarden). De chronologie van de gebeurtenissen is nog steeds onderhevig aan twijfels.

Weersvoorspelling voor donderdag 2 september 2021, het begin van het schooljaar Weer steden

Zo belooft donderdag 2 september 2021, die het begin van het schooljaar in Frankrijk markeert, interessant te worden. De noordelijke tweederde zal profiteren van overvloedig zonlicht, terwijl in het zuiden de lucht bewolkt zal worden met enkele onweersbuien die dreigen (ongereguleerd blijven). Temperaturen liggen vaak tussen de 24 en 28 graden, en het zorgt nog steeds voor wat zomerse sensaties voor de start van het schooljaar 2021.

READ  Erfelijkheid, bloedgroep en kruisimmuniteit.. Waarom vluchten sommigen voor Covid?

Piektemperaturen treden bij voorkeur op tussen zondag 5 en maandag 6 augustus 2021 met maximale waarden die waarschijnlijk zullen bereiken of overschrijden 30°C In alle regio’s ten zuiden van de Loire (of zelfs meer in het zuidwesten van de provincie).

Wat zijn de voorspellingen voor september 2021?

Temperaturen

Wekelijkse thermische afwijkingen in september 2021 – Europees model via ECMWF

De hoogste temperaturen zullen begin september in het westen zijn. Het Europese model modelleert de thermische anomalie niet voor de week van 6-12 september 2021. Aan de andere kant zullen koude temperaturen de week van 13-19 september domineren voordat het einde van de maand weer seizoensgebonden wordt.

Wekelijkse thermische afwijkingen in augustus 2021 – Amerikaans model via Tropicaltidbits.com

Net als zijn Europese tegenhanger voorspelt het Amerikaanse model een warme zomerstart van de maand (vooral in het zuidwesten). Het scenario varieert voor de week van 6-12 september 2021, aangezien matige/warme afwijkingen worden gemodelleerd. Deze equinox zal heersen in de tweede helft van september, maar het zal een klassieker blijven, zonder dat de thermometer te ver afwijkt van seizoenswaarden.

Schatting van thermische afwijkingen in Frankrijk september 2021 Weer steden

Zoals we net zagen, zijn de belangrijkste langetermijnmodellen niet afgestemd. We houden het septemberscenario echter ongeveer binnen de kaders. Het weer kan koeler zijn in het noorden en aan de oostkant van Frankrijk, terwijl september 2021 matig warm kan zijn in de zuidwestelijke richting. Hoe dan ook, er zijn op dit moment geen sterke abnormale tekenen.

READ  Het oudste fossiel van Homo sapiens is minstens 33.000 jaar oud!

neerslag

Wekelijkse neerslagafwijkingen in september 2021 – Europees model via ECMWF

Volgens het scenario van het Europese model wordt begin september 2021 klassiek met de ontwikkeling van stormachtige instabiliteit vanuit het zuidwesten. Onstabiele omstandigheden zullen in de week van 6-12 september een voordeel opleveren ten opzichte van de meeste gebieden. Deze natte afwijkingen kunnen op het noordelijk halfrond tot in de tweede helft van de maand aanhouden, terwijl er in het zuiden geen afwijkingen opvallen.

Wekelijkse neerslagafwijkingen in augustus 2021 – Amerikaans model via Tropicaltidbits.com

Het Amerikaanse modelscenario laat een vrij rustige start zien in september 2021. Net als zijn Europese tegenhanger voorziet het in de week van 6-12 september 2021 een terugkeer van instabiliteit in verschillende regio’s. In de tweede helft van september kan er sprake zijn van instabiliteit met een lichte afname neerslag tot gevolg.

Schatting van de neerslagafwijkingen in Frankrijk in september 2021 Weer steden

Wat de temperaturen betreft, zijn er enkele inconsistenties tussen het Europese modelscenario en dat van het Amerikaanse model. Météo Villes handhaaft een klassiek scenario met de mogelijkheid van natter weer in de noordelijke regio’s, maar droger in de richting van het zuidoosten. Elders zal de neerslag dicht bij de seizoensnormen liggen.

Kortom, de trends over meerdere weken zijn gebaseerd op de ietwat klassieke september 2021. Anomalieën blijven beperkt, zowel qua temperatuur als qua neerslag. We zullen waarschijnlijk een afwisseling zien tussen perioden van rust en instabiliteit.

U kunt ook overleggen Seizoenstrends voor de hele herfst 2021 >>>

READ  Nee, Cochin Hospital heeft de deadline voor verplichte vaccinatie van zorgverleners niet uitgesteld