Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe bedroog Kiev en probeerde 33 Russische huursoldaten te arresteren?

Verhaallijn – Een ongelooflijke spionageoperatie die de mogelijke fouten van de Oekraïense autoriteiten in twijfel trekt.

Kiev

dat het “Een van de meest succesvolle en complexe speciale operaties in de geschiedenis van de post-Sovjet-ruimte “ Tot de geschiedenis van de geheime diensten, aldus Roman Dobrokhotov, hoofdredacteur van de Russische media The Insider.

“Wagnergate”, zoals de zaak door de Oekraïense media werd genoemd in verwijzing naar het Russische particuliere militaire bedrijf, begon in Minsk 29 juli 2020. Met veel foto’s gemaakt door de Wit-Russische diensten, staat de president op het punt herkozen te worden, Alexander LoekasjenkoHij is verheugd met de arrestatie van 33 Russische huursoldaten die volgens hem een ​​buitenlands complot aan het smeden waren, in een hotel nabij de hoofdstad.

Maar in feite zaten deze jagers vast door de Oekraïense inlichtingendienst, in een ongelooflijke operatie om ze te stoppen. De zaak is vol gevaar voor de Oekraïense uitvoerende macht, die journalisten en de oppositie ervan beschuldigen het proces te saboteren. De omtrek bleef wazig totdat deze op woensdag werd gepubliceerd

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 87% om het te ontdekken.

Vrijheid kent geen grenzen, net als je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Britse rechter stelt beslissing uit