Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk veroordeelt de publicatie door Rusland van berichten over Oekraïne – 11/182021 16:21 uur

Frankrijk kondigt publicatie door Rusland aan van berichten over Oekraïne

Frankrijk kondigt publicatie door Rusland aan van berichten over Oekraïne

PARIJS (Reuters) – Frankrijk veroordeelde donderdag de publicatie door Rusland van zijn laatste diplomatieke correspondentie over Oekraïne en riep Moskou op om terug te keren naar de onderhandelingstafel in overeenstemming met eerder overeengekomen formules en principes.

Het beschuldigt Frankrijk en Duitsland enerzijds en Rusland anderzijds van het weigeren deel te nemen aan een nieuwe onderhandelingsbijeenkomst in de zogenaamde “Normandië”-formule over Oekraïne, dat Oekraïne sinds 2014 teistert. Aan de gewapende beweging van pro -Russische separatisten in het oosten van zijn grondgebied.

Ter verdediging van zijn standpunt publiceerde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov woensdag een deel van zijn recente correspondentie met zijn Franse en Duitse collega’s Jean-Yves Le Drian en Heiko Maas.

“We beschouwen deze aanpak in strijd met diplomatieke regels en normen”, zei een woordvoerder van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag in een persverklaring.

“We roepen Rusland op om terug te keren naar de onderhandelingstafel en de besprekingen voort te zetten in de goedgekeurde formaten en in overeenstemming met de overeengekomen principes”, voegde ze eraan toe.

Frankrijk en Duitsland bekritiseren Rusland omdat het de situatie in Oekraïne nu wil classificeren als een “intern conflict”.

(Rapportage door John Irish, geschreven door Bertrand Bussy, redactie door Sophie Lott)

READ  Chili stemt voor een fundamentele herschrijving van de grondwet die het van Pinochet heeft geërfd