Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

G7 roept Wit-Rusland op om migratiecrisis “onmiddellijk” te beëindigen

Minsk ervan beschuldigen “de aandacht af te leiden” van schendingen van het internationaal recht en de mensenrechten, G7 superkrachten Het heet, deze donderdag,
Wit-Rusland om “onmiddellijk” te beëindigen
naar de migratiecrisis aan de grenzen van de Europese Unie.

In een verklaring veroordeelden de ministers van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk (dat het roterende voorzitterschap van de Groep van Zeven bekleedt), Frankrijk, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Italië, Japan en de Europese Unie “de regulering van het Wit-Russische systeem van illegale immigratie over de grenzen heen.”

Levering van humanitaire hulp

“We roepen het regime op om onmiddellijk te stoppen met zijn agressieve en uitbuitende campagne om meer doden en meer lijden te voorkomen”, zeiden ze. “De acties van het Wit-Russische regime vormen een poging om de aandacht af te leiden van zijn voortdurende minachting voor het internationaal recht, de fundamentele vrijheden en de mensenrechten, inclusief de rechten van zijn eigen volk”, schreven ze.

De G7-landen eisen dat Minsk internationale organisaties “onmiddellijke en ongehinderde toegang verleent om humanitaire hulp te verlenen”. Ze spraken hun “solidariteit” uit met Polen, Litouwen en Letland, slachtoffers van het “provocerende gebruik van illegale immigratie”, zeiden ze.

Reactie op westerse sancties

Een paar duizend immigranten, voornamelijk uit het Midden-Oosten, Dagen kamperen bij vriestemperaturen Langs de Poolse grens, aan Wit-Russische kant, in de hoop de Europese Unie binnen te kunnen komen.

Het Westen beschuldigt Minsk ervan deze toestroom sinds de zomer te orkestreren, als reactie op westerse sancties tegen Wit-Rusland na het onderdrukken van een historische oppositiebeweging in 2020. Warschau, evenals de andere twee Europese buren van Wit-Rusland, Litouwen en Letland, weigeren deze duizenden te accepteren. van immigranten.

READ  Vanaf maandag is er een algemene staking in Martinique