Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hobot Legee 7-test: een formidabele 4-in-1 robotwisser

Hobot’s Legee 7 brengt een aantal bijzondere items terug uit Zuigrobots de Neato : Het D-vormige technische ontwerp en de laserafstandsmeter op de kap van de wisser van de robot. Uiteraard voegt deze configuratie een paar centimeter hoogte toe aan een toch al erg dikke robotzwabber: 12 cm versus 9,9 cm voor de Legee 688. Hierbij heeft de robot moeite met schoonmaken onder lage meubels.

in tegenstelling tot Braava Jet m6 d’iRobot Met een sproeier aan de voorkant, heeft de Legee 7 4 een servet aan de onderkant van het apparaat, waardoor hij de doekjes gelijkmatig kan sproeien. Deze zijn 2 tellen en trillen tot 600 keer per minuut om de vloer schoon te maken.

Aan de bovenkant van het apparaat bevinden zich 4 knoppen om droge of natte reiniging te starten of te onderbreken of om de robot te vragen terug te keren naar de basis. Maar om toegang te krijgen tot alle functies en verschillende reinigingsprogramma’s, is het noodzakelijk om de mobiele applicatie te doorlopen – bij afwezigheid van een afstandsbediening, in tegenstelling tot zijn voorgangers.

Contact en solliciteren

De wifi-configuratie van de robot is goed gedetailleerd in de app. Je smartphone moet verbonden zijn met een wifi-netwerk, download de app, maak een account aan en volg de aangegeven stappen. Het proces duurt minder dan 3 minuten.

Zodra de robot is aangesloten, hebt u toegang tot 7 reinigingsmodi: standaard, intensief (sterke zuigkracht), dier, economie, keuken, stomerij of zelfs polijsten. Door een van deze modi te kiezen, automatiseert de robot de spuitkracht, zuigkracht, wasfrequentie en reinigingssnelheid. Degenen die verder willen gaan, kunnen de reinigingsmodus aanpassen. In dit geval is het aan hen om de genoemde parameters aan te passen aan hun behoeften. Hieraan zijn 4 bewegingsmodi toegevoegd: automatisch (voor volledige reiniging en terug naar de basis), snel (zigzag om alle oppervlakken te bedekken), gericht (geschikt voor kleine ruimtes, de robot zorgt voor spiraalvormige reiniging vanuit het midden) en langs muren (voor kamerranden en plinten).

Wanneer de robot de schoonmaaksessie start, brengt hij zijn omgeving in realtime in kaart. De gebruiker kan zijn bewegingen live volgen, het schone oppervlak, de specifieke reinigingsmodus en de duur van de cyclus bekijken. Legee 7 kan 5 verschillende kaarten opslaan, wat handig is als er meerdere niveaus zijn om op te ruimen. Na de eerste reiniging selecteert de Legee 7 zelf kamers en kan de gebruiker reinigingsmodi programmeren op basis van de kamers – en bijvoorbeeld in de keuken een intensievere reiniging bestellen dan in de slaapkamer. Het goede nieuws is dat met deze nieuwe generatie virtuele signalen kunnen worden gegenereerd die voorkomen dat het apparaat specifieke kamers of gebieden in de kamer bereikt (bijvoorbeeld rond tapijten).

Uiteraard geeft de app ook toegang tot basale, maar in ieder geval zeer essentiële functies, zoals de wekelijkse programmering die hier zeer herzien wordt: de gebruiker kan de reinigingsfrequentie specificeren, de duur ervan, eventueel de te reinigen gebieden en de reinigingsmodus. Kortom een ​​speciaal ontworpen reiniging!

De virtuele afstandsbediening (met routingschakelaars) stelt de robot in staat om hem te vervoeren waar de gebruiker hem nodig heeft, maar hiervoor – en om veiligheidsredenen – is het absoluut noodzakelijk dat de robot en de smartphone worden gesynchroniseerd met hetzelfde wifi-netwerk.

Interessante kenmerken: Met de icoontjes kun je natuurlijk de batterijstatus bekijken, maar ook het waterniveau in de tank en het niveau van de stofafscheider.

Onder de motorkap van de Hobot Legee 7 bevinden zich twee tanks: de eerste 340 ml watertank en een speciale stofcontainer (500 ml). Deze laatste bevat een wasbaar voorfilter en een anti-allergisch voorfilter.

Als de stofcollector verwijderbaar is, is de watertank geïnstalleerd. Om het te vullen, is het nodig om een ​​kleine pompoen met een spitse kop te gebruiken. Hobot ontwierp dit systeem om zijn machine beter te beveiligen.

Natte doekjes worden heel gemakkelijk vastgemaakt door te krabben, heel eenvoudig. Als het vuil is, is het voldoende om het op 60 ° C te reinigen. Wat betreft de zijborstel, deze kan ook worden gescheiden voor een goede reiniging. Ten slotte is het minst praktisch schoon te maken de voorkant van het apparaat, die is bedekt met een glanzend zwart plastic dat fijnstof gemakkelijk vasthoudt.

Dankzij de laserafstandsmeter is deze robotwisser systematischer in zijn bewegingen. Het begint systematisch door de muren en plinten te omsluiten en vervolgens het interieur zigzaggend uit te hollen. Zo garandeert het een perfecte dekking van de ruimte, terwijl het ook snel en efficiënt is.

Obstakels worden redelijk goed beheerd. De robot visualiseert ze redelijk goed en verdedigt zichzelf altijd tegen het naderen om ze niet te raken. Gevangen tussen 6 meter stoelen en tafels, kan hij zichzelf gemakkelijk losmaken zonder hulp van de gebruiker te vragen. Wat elektrische kabels betreft, hij was er nooit bij betrokken.

Deze Hobot heeft echter moeite gehad om een ​​beetje te hoog langs de deurdrempels te komen. Het ontwerp zorgt ervoor dat de basis die het onderzoek herbergt, voorkomt dat het door de drempelbalken en sommige stoelpoten gaat. Het zal nodig zijn om een ​​helpende hand naar hem uit te steken om van kamer naar kamer te gaan. Aan de andere kant is het weer een visketel voor de donzige tapijten waar ze graag op klimmen.
De Legee 7 kan de ondergrond waarop deze zich bevindt niet herkennen; Het is best jammer en verrassend dat de Legee 688 die valkuil heeft vermeden.

Om de doeltreffendheid van het wassen te beoordelen, hebben we opzettelijk de vloer van ons testlaboratorium gekleurd door verschillende soorten vlekken op de vloer uit te voeren: een suikerhoudende drank, een mengsel van water en roet, olie en lippenstift.

Na de eerste passage van de robot in de standaardpositie, merkten we dat de grond nog een beetje olieachtig was terwijl we de olie verspreidden; Het kostte nog maar één veegbeweging om het volledig te laten verdwijnen. Er waren drie passages nodig om de suikervlekken volledig te verwijderen (na twee passages was de grond nog plakkerig) en de gemengde koolstof. Ten slotte zijn de lippenstiftvlekken vervaagd en niet gewist.

Om de wasprestaties te verbeteren, hebben we de robot opnieuw opgestart in de keukenmodus (geschikt voor gemorste vloeistoffen en hardnekkige vlekken). Aan het einde van de cyclus was het vet volledig verdwenen, samen met de suikerhoudende drank en sporen van koolstof. De lippenstift was altijd zichtbaar – zoals bij alle robots.

READ  Stormwaarschuwing voor opkomende economieën