Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Burgemeester weigert de relaisantennes van Elon Musk te installeren

Burgemeester weigert de relaisantennes van Elon Musk te installeren

SpaceX is gespecialiseerd in ruimtevaart en ruimtevaart en is eigendom van een Amerikaanse miljardair Elon Musk. Naast de verkenningsprojecten voor de maan en Mars, ontwikkelt het het Starlink-programma dat tot doel heeft supersnel internet over de hele wereld te bieden. Gravelines werden gekozen als een van hun Franse bases.

Het doel van haar Starlink-programma: De hele wereld supersnel internet bieden via groepen low-level satellieten. Om zijn ontwikkeling voort te zetten, heeft SpaceX grondbases in Frankrijk nodig die zullen fungeren als relais om de hele regio te bestrijken. Deze stations bestaan ​​niet uit antennes, maar uit domeinen die worden gebruikt om meerdere satellieten met elkaar te verbinden en gegevens te verzenden zolang het laserverbindingssysteem inactief is.

De kwestie van financiële steun voor aansluiting op het openbare elektriciteitsnet

De gekozen grond is gelegen in de wijk Leurette, rue du Vieux-Chemin-de-Loon, tussen de voormalige fabrieken van BASF en Ajinomoto. Heel dichtbijOVH, Die zeer krachtige servers heeft, in feite lijkt het erop dat Gravelines een geschikte sitekeuze is voor Starlink. Maar de burgemeester weigerde uiteindelijk een bouwvergunning te verlenen voor de relaisantennes, Frankrijk Bleu-rapporten. Volgens onze collega’s wees Bertrand Ringgot dit af omdat het partnerbedrijf Centurylink * niet had gereageerd op verzoeken om financiële steun om de 9 te installeren telecommunicatieantennes op het openbare elektriciteitsnet aan te sluiten, aldus de gemeente. Besluit van 26 april.

Afgelopen maart had de burgemeester al zijn bedenkingen uitgesproken en specifiek aangegeven dat er geen overleg was: Geen openbaar onderzoek of inconsequent openbaar debat, dat verbaast me allemaal. Vandaag hebben we echt meer informatie nodig. »

READ  De groep zal een "fatsoenlijk" salaris hanteren voor zijn 132.000 werknemers

* De grondinstallatie van het Starlink-project was gepland in de rue du Vieux-Chemin-de-Loon, op een site die eigendom is van Level3 Communications, die de internationale glasvezelverbinding naar Gravelines installeerde. Eind 2017 sloot CenturyLink, de Amerikaanse telecomoperator en een grote concurrent van Level3, een overeenkomst om Level 3 over te nemen, zijn concurrent. De deal werd geschat op $ 34 miljard.