Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

222 BNP Paribas-medewerkers verdienden in 2020 een bonus van meer dan € 1 miljoen

222 BNP Paribas-medewerkers verdienden in 2020 een bonus van meer dan € 1 miljoen

Vorig jaar betaalde de eerste Europese bank volgens haar bijna 500 miljoen euro aan bonussen weerkaatsing. Op Europees niveau staat het op de vierde plaats in de ranglijst van banken met meer dan miljonairs.

Portée par les resultats de sa bank d’investissement et la bonne resistance des marchés financiers, BNP Paribas a versé en 2020 497 miljoen euro bonus à salariés en 222 cent per cent per cent en dépassant een miljoen euro , volgens weerkaatsing.

We moeten terug naar 2015 om dit niveau te vinden (224 medewerkers). BNB is daarmee de vierde grootste Europese bank in termen van miljonairs. Het wordt voorafgegaan door Deutsche Bank (684 medewerkers), Barclays (448) en HSBC (324 medewerkers).

Bij Natixis en Société Générale zijn minder bankiers miljonair

Integendeel, in de Société Générale zal het jaar 2020 geen goede herinneringen achterlaten voor werknemers die gewend zijn hun salaris aan te vullen met grote bonussen. Het aantal “miljonair” -bankiers is vorig jaar met 42% afgenomen. Ze zijn nu nog maar 44, het laagste niveau sinds 2014. Hetzelfde geldt voor de envelop voor de bonussen van hun sponsors, die met 17% daalde tot 169,7 miljoen euro.

Natixis heeft ook gezien dat het aantal miljonairbankiers in een jaar tijd met meer dan de helft is gedaald tot slechts tien. Vergelijkbare daling naar € 41,2 miljoen in de bonussenvelop.

Van zijn kant doet Credit Agricole het redelijk goed: het aantal miljonairbankiers is licht gestegen gedurende het jaar (24 versus 20 het jaar ervoor) en de bonus-enveloppe keert terug naar het niveau van 2014, tot 142,6 miljoen euro.

READ  Uitgelekte documenten onthullen Chinese cyberspionagemethoden