Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er zijn onderhandelingen gaande om 1% van de gigantische oliemaatschappij Aramco te verkopen aan een buitenlands bedrijf

Saoedi-Arabië is gesprekken begonnen met een buitenlands bedrijf om 1% van de gigantische Saoedische oliemaatschappij Aramco te verkopen, zei kroonprins Mohammed bin Salman dinsdag (27 april) in een tv-interview. “Dit zal zeer gunstig zijn voor de verkoop van Aramco in dit land.”Zei Mohammed bin Salman, zonder op verdere details in te gaan.

Aramco had in december 2019 al een deel van zijn kapitaal verkocht, waarmee $ 29,4 miljard (24,3 miljard euro) werd opgehaald. Eerder deze maand verkocht Aramco een minderheidsbelang in het pijplijnbedrijf voor $ 12,4 miljard aan het Amerikaanse bedrijf EIG Global Energy Partners.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Saudi Aramco, de grootste beursgang in de geschiedenis

44,4% daling van de bedrijfswinsten

Deze acties tonen de wens van Riyad om geld in te zamelen om zijn inspanningen om zijn economie te diversifiëren te financieren. Vorige maand kondigde het bedrijf een winstdaling van 44,4% aan in 2020, wat een ernstig probleem vormde voor de Saoedische staat, zijn grootste aandeelhouder.

De schuld van Aramco nam toe doordat Saoedi-Arabië, ’s werelds grootste olie-exporteur, werd getroffen door lagere vatprijzen en een daling van de wereldwijde consumptie als gevolg van de Covid-epidemie.

Lees ook Winsten, productie en reserves … Saudi Aramco-gigant in grafieken

De wereld met Agence France-Presse

READ  Scholen, SNCF, energie... Wat zijn de verpakkingsnummers, sector per sector?