Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Historische Rotterdamse Brug verwijderd om plaats te maken voor het jacht van Jeff Bezos

Gemeentehuis Rotterdam Dat meldt een historische brug in de havenstad woensdag Nederlands zal tijdelijk verwijderd worden om een ​​groter schip door te laten boot Amazon is gebouwd voor een voormalige CEO Jef Bezos, aldus lokale media. De iconische brug, die dateert uit 1878, werd in 1940 gerepareerd na een bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Maar dat is veel minder dan het schip van de Amerikaanse miljardair, waarvan lokale media meldden dat het een luxejacht is ter waarde van 430 miljoen euro. De scheepsbouwer vroeg de gemeente Rotterdam om de brug tijdelijk te verwijderen zodat het schip er onderdoor kon en het middendeel werd verwijderd.

“Het is de enige weg naar de zee”

“Dit is de enige route naar zee”, zegt een woordvoerder van het Rotterdamse stadhuis, eraan toevoegend dat de kosten van de operatie door de rederij worden vergoed. De boot wordt momenteel gebouwd in Alpasterdam, vlakbij Rotterdam, en zou deze zomer onder de Koningshavenbruckbrug moeten liggen.

READ  Nederland krijgt minder geld dan verwacht van Europees herstelprogramma

De gemeente stemde ermee in om de brug na een ingrijpende renovatie in 2017 te verwijderen en zei dat het bouwwerk, bekend als De Hef in Rotterdam, nooit meer zou worden verwijderd. Het stadhuis van Rotterdam heeft het economische belang en de werkgelegenheid die door de bouw van deze pier zijn gecreëerd, benadrukt, maar zorgt ervoor dat de brug terugkeert naar zijn huidige vorm.