Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hirscher keert terug van pensioen in Nederlandse kleuren!

Hirscher keert terug van pensioen in Nederlandse kleuren!

Aurélie Sacchelli, Media365 Geplaatst op woensdag 24 april 2024 om 10:07

Achtvoudig wereldbekerwinnaar alpineskiën en tweevoudig olympisch kampioen Marcel Hirscher (35), sinds 2019 met pensioen, keert terug in competitie, niet onder de kleuren van Oostenrijk, maar onder de kleuren van Country-Down.

Donderslag in de wereld van het alpineskiën! Als we terugkeren naar de uitgave van seizoen 2018-19, de dag nadat het seizoen over de kristallen bol werd geplaatst, waar de ski van Marcel Hirscher zich bevond, keerde hij terug naar de seizoenspromotiecompetitie, 35 jaar! Een grote verrassing, vergezeld van nog een verrassing, want hij zal niet langer de kleuren van Oostenrijk, zijn geboorteland, dragen, maar eerder de kleuren van Nederland, het land van zijn moeder! Het was de Oostenrijkse Federatie (ÖSV) die dit geweldige nieuws bekendmaakte en uitlegde dat zij unaniem de wijziging van de sportnationaliteit van Marcel Hirscher had goedgekeurd. “De afgelopen dagen zijn er gesprekken geweest met verschillende betrokkenen. Omdat we te horen kregen dat Marcel Hirscher een terugkeer naar de internationale schaatsbaan overweegt, hebben we er uiteraard naar gestreefd om Marcel het best mogelijke individu te bieden voorwaarden mocht hij terugkeren naar de competitie en we konden ze hem in een persoonlijk gesprek uitleggen. Uiteraard betreuren wij ten zeerste zijn besluit om bij de Nederlandse Skifederatie een landsverandering aan te vragen, maar uiteindelijk hebben wij hem gesteund. Marcel heeft geweldige dingen gedaan voor het schaatsen en voor onze federatie. Als erkenning hiervan en in de geest van het internationale skiën heeft de ÖSV-presidentiële conferentie vandaag unaniem zijn verzoek goedgekeurd om de vereniging te wijzigen”, legde ÖSV-secretaris-generaal Christian Scherer woensdag uit., Tijdens een videopersconferentie.

READ  "Jumping de La Baule blijft vernieuwen en verbindt het opnieuw met zijn geschiedenis", Pierre de Brissac

Hirscher zal in indrukwekkende vorm verkeren

Oostenrijkse media dinsdagavond Currier Ze onthulde dat Marcel Hirscher, een vader van twee kinderen die tijdens zijn pensionering een passie voor de autosport had ontwikkeld, het racen met motorfietsen en toerwagens, op het punt stond een comeback te maken. “De skater die zijn eigen skatemerk Van der oprichtte, Hij traint met dezelfde zorg en intensiteit als toen hij actief was. Volgens ooggetuigen zal hij in indrukwekkende vorm verkeren, dus dit belooft een heel gek seizoen 2024-2025, terwijl vorig seizoen de schaatsfans naar meer smaakten vanwege talloze afgelastingen en ernstige blessures. Marco Odermatt won de grote wereld met bijna 1.000 punten voorsprong op Loic Millard, en als Marcel Hirscher werkelijk zo indrukwekkend is als de Oostenrijkse media zeggen, zou het een geweldige strijd tussen de twee mannen kunnen worden., vooral in Giant, hun favoriete discipline. Het valt nog te bezien of de negen jaar die Odermatt en Hirscher scheiden geen verschil zullen maken in het voordeel van de Zwitsers. Marco Odermatt doet niet aan slalom, maar we kunnen ook wel watertanden bij het idee om Marcel Hirscher en Lucas Clutches tussen de palen te zien duelleren. De 24-jarige Noor ging ook met pensioen (voor slechts één jaar) en zal ook terugkeren onder andere kleuren, die van Brazilië! Alpineskifans zullen zich volgend seizoen moeten voorbereiden op een aantal ongewone volksliederen.