Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hippocrates Seizoen 2 op + Channel: Zou je een “Blackening” kunnen hebben door Burnout? – Nieuwsseries op tv

Terwijl Canal + vanavond afleveringen 5 en 6 van Thomas Lillette’s medische serie (“Year One”) uitzendt, ga je terug in het pad van Igors personage, het illustere slachtoffer getraind tot uitputting en flauwvallen met ernstige gevolgen …

Het wordt elke maandag om 21.05 uur uitgezonden op Canal +, seizoen 2 van Hippocrates en behandelt het ongemak van zorgverleners in het General Hospital. Ontoereikende werkplekken, zorgverleners onder druk, gebrek aan middelen en personeel, en temidden van al deze recessie doen de worstelende stagiaires het slecht om bij te blijven.

Théo Navarro-Mussy, een frequente rookie dit seizoen, speelt Igor Jurozak, een jonge recruiter op de afdeling spoedeisende hulp die werkt onder leiding van Dr. Bron (Polly Laniers). Na een verblijf van bijna 72 uur zonder pauze, vergat Igor een van zijn patiënten te volgen, die bewusteloos werd gevonden in een hoek van het ziekenhuis door Arben (Karim Liklo), een slachtoffer van een beroerte.

Voor Igor is de teleurstelling compleet: psychologisch en fysiek uitgeput, kan hij zich niet herinneren dat hij voor deze patiënt zorgde, zo erg zelfs dat hij haar urenlang op de eerste hulp heeft achtergelaten. Is dit fenomeen, afgezien van de dramatische lente die nodig is voor de spanning van de serie, echt aannemelijk?

Thomas Lilti markeert de Spotlight van de Allociné-podcast en is terug op het pad van Igors personage, als een bijkomende schade door de verzadiging van noodsituaties. ​In feite is vervaging een beschreven ding, en in het algemeen is het een heel slecht teken. Het is een zeer schadelijk teken van gezond verstand. “

De primaire wens voor dit tweede seizoen, na het thema van de medische fout van het eerste seizoen, waren arme zorgverleners. Wat is het gevoel van lijden op het werk? Dit is onlogisch, zeker als je een zorgzame job doet! We werken waar we anderen behandelen en we lijden zelf. Het antwoord dit seizoen is om te zeggen: Lijden op het werk betekent niet dat je je werk goed kunt doen.

Hieruit volgt dat het personage van Igor werd geboren en dat het boek is gegroeid sinds seizoen 1, toen het een eenvoudig extraatje was. ​Igor is een coole trainer, goedaardig, draagt ​​zijn sneakers a priori, heel vrijwillig, en bovenal heeft hij deze twee gemeenschappelijke punten die we bij veel zorgverleners aantreffen: de wens om zijn werk goed te doen en de angst voor frustrerende hiërarchie als een jong persoon. Dokter, ‘bepaalt het symptoom. “Dit is iets dat hem enorm zal laten lijden. Vermoeidheid, twijfel, verlies van vertrouwen en het gevoel dat hij dit niet meer kan, kunnen tot deze beroemde onderbreking leiden.”

READ  Lego Masters - "Ik weet zeker dat hij geen slipje droeg", "We zijn bijna een ramp", "Foto van het jaar", "Dit maakt mevrouw Doubtfire": de waanzin van Eric Antoine trakteert netizens

Als Thomas Laylaty het zelf niet had meegemaakt, had hij het fenomeen misschien bij sommige van zijn collega’s gevoeld toen hij medicijnen beoefende, en werd hij door soortgelijke gebeurtenissen geïnspireerd om dit seizoen 2 op te bouwen.

Dit zijn dingen die gebeuren, en wanneer u in het ziekenhuis bent, vooral op de afdeling spoedeisende hulp, en vergeet dat u een patiënt hebt gezien en u die patiënt dus waarschijnlijk vergeet omdat u zich hem niet meer herinnert, heeft dit ernstige gevolgen.

En dit is volgens de directeur en auteur van het boek elk jaar bij alle hulpdiensten Sectie. “Vooral de laatste jaren is het zo vaak voorgekomen dat we een patiënt vergeten of in een hoek worden aangetroffen, hetzij levenloos, in slechte staat, of dood.

Verre van enige opwinding weerspiegelt Igors persoonlijkheid een groeiend onbehagen onder zorgverleners en vooral onder medische studenten, belangrijker dan ooit een jaar na het begin van de gezondheidscrisis. Of hoe een systeem dat constant onder spanning staat, zijn tandwielen verslijt en kapot maakt.

Hippocrates Seizoen 2, elke maandag om 21.05 uur op Canal + en volledig op myCANAL