Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Himalaya: twee klimmers sterven op de Mount Everest

Een dodelijke dag in de heilige Himalaya. Twee buitenlandse klimmers, een Amerikaan en een Zwitser, zijn woensdag omgekomen Op hun klim naar de Mount Everest, De hoogste berg ter wereld. Het nieuws werd aangekondigd door Mingma Sherpa, een lid van Seven Summit Treks die hun expeditie naar Nepal organiseerde.

Zwitserse bergbeklimmer “leed aan uitputting” Na het bereiken van de top (8848,86 m)“”, Zegt Zhang Dawa Sherpa, van dezelfde organisatie. “We stuurden nog twee sherpa’s met zuurstof en eten”, zei hij op Instagram. “Helaas konden de sherpa’s hem niet redden.”

Een Amerikaanse bergbeklimmer heeft Hillary’s Step bereikt, een zeer moeilijke rotsachtige voorgevel op minder dan 100 meter van de top. De organisatoren zeiden dat hij het slachtoffer was van sneeuwblindheid en vermoeidheid, en dat hij moest worden geholpen bij het uitstappen. Hij slaagde erin om in kamp 4 te komen, waar hij kort daarna stierf.

Het zal nodig zijn om op milder weer te wachten voordat de rest afdaalt. De lichamen van de overledene worden op een hoogte gevonden en het ongunstige weer van het uur verhindert dat ze weer afdalen om ze naar huis te brengen.

Congestie bovenaan

In de afgelopen seizoenen heeft Everest steeds meer klimmers zien proberen de top te bereiken, waardoor er overbevolking is ontstaan ​​die de schuld heeft gekregen van veel doden. Als gevolg hiervan kondigde het Nepalese ministerie van Toerisme regels aan om het aantal klimmers te beperken Dak van de wereld.

Video. Nepalese klimmer beklimt voor de 25e keer de Everest, een wereldrecord

De epidemie is vorig jaar weggevaagd, maar dit jaar heeft Nepal de quarantainevoorschriften versoepeld in een poging meer klimmers aan te trekken, ondanks de risico’s waarmee ze worden geconfronteerd. Covid-19 Tijdens hun expeditie in de hooglanden, zonder hun behandeling. Dit stelde Mentor Kami Rita Sherpa in ieder geval in staat om begin mei zijn 25e beklimming van de Everest te bereiken, een historisch record.

READ  Grootschalige cyberaanvallen in Oekraïne richten zich op veel overheidswebsites