Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De gezondheidssituatie in Guyana is sterk verslechterd

“Het besmettingspercentage is in een maand tijd verdubbeld en het aantal mensen in ziekenhuizen op intensive care-afdelingen neemt toe”, zei Gabriel Attal woensdag op deze afdeling in het buitenland.

Regeringswoordvoerder Gabriel Atal zei woensdag dat, hoewel de indicatoren met betrekking tot de verspreiding van Covid-19 in Frankrijk verbeterden, “er een gebied is waar de gezondheidssituatie aanzienlijk verslechtert, in Guyana”.

Hij legde uit dat de afdeling “ernstig wordt getroffen door de Braziliaanse variabele, en het infectiecijfer in een maand tijd is verdubbeld, en het aantal mensen dat wordt behandeld op intensive care-afdelingen” toeneemt, en benadrukte dat de gouverneur van Guyana zal overleggen met lokale verkozenen. ambtenaren “in de komende uren om aanvullende maatregelen te bespreken die worden genomen.” Kan worden genomen. “

De incidentie is 321

Tussen vrijdag 7 en maandag 10 mei werden 511 nieuwe gevallen ontdekt in Guyana en werden woensdag 54 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen, waaronder 24 op de intensive care. Het totale besmettingspercentage in deze sectie is 321 per 100.000. Landelijk is dit aantal 183,54 Volgens het laatste rapportEn het daalt al een aantal dagen.

De meest getroffen sectoren zijn het ‘eiland Caen’, een stroomgebied met 12.000 inwoners, waar de incidentie steeg tot 485 per 100.000 mensen in de week van 2 tot 8 mei, en het besmettingspercentage 441 bereikte in het gebied dat bekend staat als Savannis, inclusief de stad Koro. Gebieden die al onder avondklok vallen Doordeweeks van 19.00 uur tot 05.00 uur en in het weekend van zaterdag 19.00 uur tot maandag 05.00 uur.

READ  Taliban breekt belofte bij aankomst Afghaan op luchthaven Kabul

Een bron dicht bij de gezondheidsautoriteiten vertelde AFP dinsdag dat een groep van “11 werknemers van de operatiekamer van het Cayenne Hospital COVID-19 bleken te hebben” in Guyana, wat de informatie van Jayaweb-site. Van een bron dicht bij het dossier, werden deze positieve gezondheidswerkers “niet gevaccineerd” en op maandag werd een “verzorger van de” betrokken “cluster” besmet met een gevaarlijke soort “Covid-19.

Zwak vaccin en sterke aanwezigheid van de Braziliaanse variant

Sinds 5 mei hebben slechts 1.305 gezondheidswerkers in Guyana twee doses van het vaccin ontvangen, dat is minder dan 20% van de gezondheidswerkers en dergelijke in het territorium, inclusief administratief personeel in instellingen. Op dezelfde datum ontving 3,46% van de Guyaanse bevolking (10010 mensen) twee doses van de Pfizer-BionTech-vaccins. Het gebrek aan vertrouwen in vaccinatie blijft, in een lokale context, aangezien de derde golf leidt tot een nieuwe toename van de vervuiling.

“Het gerichte vaccin is nu verlengd tot meer dan 16 jaar en is zonder afspraak toegankelijk in alle vaccinatiecentra”, De provincie werd op 7 mei aangekondigdOm het tempo te versnellen.

Dit sterke epidemiologische herstel is zeker te wijten aan het feit dat de drie zorgwekkende varianten werden gedetecteerd in Guyana, met name de Braziliaanse V3 (of P1 uit Manaus) die gedurende enkele weken in 80% van de positieve monsters werd gedetecteerd en de Britten (10 tot 20% ). De zogenaamde shifting cases in Zuid-Afrika blijven geïsoleerd.

Nieuwe maatregelen vanaf vrijdag

Aangezien de overgrote meerderheid van de Fransen zich voorbereidt om de liquidatie te annuleren, werden vorige week de eerste beperkende maatregelen genomen: “Bijeenkomsten met meer dan 6 mensen werden geannuleerd. De mogelijkheid om een ​​uitzondering aan de provincies te vragen om een ​​evenement te organiseren, is alleen mogelijk na deze kennisgeving , ”Schreef de prefectuur.

READ  Yves Auberson, die ondanks de ziekte van Parkinson meer dan 1.000 km in de Alpen aflegde, is overleden

Woensdag zijn nieuwe maatregelen aangekondigd die in ieder geval van 14 mei tot en met 30 mei ingaan. Bioscopen, restaurants, theaters, musea, sporthallen en feesten die tot die tijd open zijn, zullen gesloten zijn volgens een gezondheidsprotocol, en ‘speciale activiteiten zijn toegestaan ​​binnen een straal van 10 kilometer van het huis en beperkt tot een maximum van één uur.”

De geldende avondklok gaat doorVolgens een vast schema op het hele grondgebied: van maandag tot en met vrijdag van 19.00 uur tot 05.00 uur en in het weekend van zaterdag 19.00 uur tot maandag 05.00 uur.

Salome Vinsendon van Agence France-Presse BFMTV-verslaggever