Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19: Waarom is de gezondheidssituatie “aanzienlijk” verslechterd in Guyana?

COVID-19: Waarom is de gezondheidssituatie “aanzienlijk” verslechterd in Guyana?

Woede – De regering maakte woensdag via de stem van haar woordvoerder melding van een duidelijke “verslechtering” van de gezondheidssituatie in Guyana. Aan het begin van de week werd ook een groep gedetecteerd in het Cayenne Hospital.

Sinds het begin van de gezondheidscrisis is Guyana altijd ver van de hoofdstad verwijderd geweest. Soms in het groen, toen Frankrijk in het rood stond, bevindt het buitengebied zich tegenwoordig in een zeer verontrustende situatie. “In een maand tijd verdubbelde de incidentie (319 gevallen per 100.000 inwoners, vergeleken met 200 in de Franse hoofdstad, nota van de redacteur)”Woensdag waarschuwde regeringswoordvoerder Gabriel Atal aan het einde van de kabinetsvergadering en benadrukte dat “Het aantal mensen dat op de intensive care wordt behandeld, blijft groeien.”

Alle informatie staat aan

COVID-19: De uitdaging van vaccinatie

De laatste informatie over vaccinatie en deconfinement

Van de gevallen is 80% van de Braziliaanse variant

Onder de zwarte vlekken: verschillende soorten virussen. In de afgelopen weken onthulde 80% van de positieve Covid-19-monsters het genoom van de Braziliaanse variant. Verbluffende cijfers die kunnen worden verklaard door de nabijheid van Guyana tot het land Orifirdi Waarmee het zijn grenzen deelt.

Minder zorgelijk, maar nog steeds aanwezig: de Britse variant is in 10 tot 20% van de gevallen ontdekt, in tegenstelling tot Zuid-Afrika, dat nog steeds geïsoleerd is.

Maar op het eiland Cayenne, dat 12.000 inwoners telt, zijn de ontdekkingen nog zorgwekkender. De incidentie was vorige week 485 per 100.000 inwoners. Dinsdag informeerde een bron dicht bij de gezondheidsautoriteiten AFP over een groep van 11 mensen uit de operatiekamer van het ziekenhuis op het schiereiland, en bevestigde dat deze gezondheidswerkers ‘Niet ingeënt’.

Want daar is ook dat het schoentje wringt. In een context waarin de derde golf leidt tot een nieuwe toename van de vervuiling, lijkt het wantrouwen op het gebied van vaccins plaatselijk aan te houden.

READ  Gazprom kondigde een nieuwe significante verlaging van de Russische gaslevering aan Europa aan

Slechts 3,6% van de bevolking is gevaccineerd

Tot op heden heeft slechts 3,6% van de bevolking (10010 mensen) twee injecties met Pfizer-BioNTech ontvangen. Iets meer dan 1.300 gezondheidswerkers zijn ook ingeënt in Guyana, wat minder is dan 20% voor het beroep, inclusief administratief personeel in instellingen.

“Dit dekkingsniveau is te laag om het gebied te beschermen.”Ze bieden hun excuses aan bij de gezondheidsautoriteiten. Eind april werd de vaccinatie geopend voor 16 jaar en langer, zonder toegangsvoorwaarden.

Om de bevolking te blijven beschermen, besloot de provincie vorige maand om bijeenkomsten van meer dan zes mensen te verbieden. Ondertussen gold voor sommige sectoren, zoals de Cayenne, een avondklok – van 19.00 uur tot 05.00 uur – doordeweeks en in het weekend.

Lees ook

  • Mubasher – Het laatste nieuws over de epidemie en de gevolgen ervan
  • KAART – Wat is de gezondheidstoestand op uw afdeling?

Ook kunnen binnenkort nieuwe maatregelen worden genomen. “We hadden het over een regionale strategie en daarom voeren we die uit.”Benadrukte Gabriel Attal. De gouverneur van Guyana zal de komende uren overleggen met lokale gekozen functionarissen om aanvullende maatregelen te bespreken die kunnen worden genomen.

Over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

Mubasher – Asharq Al-Awsat: Biden verzekert Netanyahu dat “Israël het recht heeft zichzelf te verdedigen”

Skiliften, pretparken en Freedom Clubs: de absurditeiten van de volgende heropening

Covid-19: Kunnen we vaccineren tijdens het instapweekend?

READ  Vind antwoorden op uw vragen

Roslyn Bachelot zegt dat ze lijdt aan “langdurige covid”

“Gezondheid passeert” en verlaat de noodtoestand: parlementsleden stemmen eindelijk over de tekst

LCI-logo
Verdedigt de informatieambitie
VrijEn de
Is geverifieerd Iedereen heeft er toegang toe dankzij een inkomen
Media-bekendheid .

Om ons te helpen deze gratis service te behouden, kunt u “uw keuze wijzigen” en alle cookies accepteren.

Meer te weten komen.