Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hij veroordeelde de academische Saeed Jabelkheir tot drie jaar gevangenisstraf wegens “belediging van de islam”.

Islamitische wereld Algerijns Op donderdag 22 april veroordeelde een rechtbank in Algiers Saeed Jabelkheir tot drie jaar gevangenisstraf wegens “belediging van de leer van de islam”, aldus zijn advocaat, Moamen Shadi, tegen AFP. ‘Ik was geschokt’ De ernst van de straf. Geen directory, het bestand is leeg. We verwachtten te ontspannen ”M.e Shady die het bestaan ​​van een technisch defect aan de kaak stelde.

Lees ook In Algerije werd een journalist gevangengezet nadat hij een artikel had gepubliceerd over de onvrede van Toeareg

Toen hem werd gevraagd bij het verlaten van de rechtbank, vertelde de onderzoeker Jabelkheir, 53, aan AFP dat hij in beroep zou gaan en indien nodig voor het Hof van Cassatie zou verschijnen. Hij is niet onder een verwijsbrief geplaatst. “Het is een strijd die moet worden voortgezet voor de vrijheid van geweten en de vrijheid van mening en meningsuiting, Smeekte. Over de strijd voor gewetensvrijheid valt niet te onderhandelen. “

Hij werd berecht door zeven advocaten en een andere academicus wegens ‘het beledigen van de leerstellingen van de islam en islamitische rituelen’. Sinds het begin van deze zaak heeft de heer Djablekher de steun gekregen van veel Algerijnse collega’s en politici.

De wereld met Agence France-Presse

READ  Xi Jinping heeft de president van China herkozen voor een historische derde termijn