Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hij begroette Olaf Schultz in het Witte Huis om een ​​verenigd front tegen Moskou te tonen

Hij begroette Olaf Schultz in het Witte Huis om een ​​verenigd front tegen Moskou te tonen

Washington legt sancties op aan de Russische rechters die onderzoek doen naar tegenstander Kara-Murza

De Verenigde Staten kondigen een nieuwe reeks sancties aan tegen zes Russische functionarissen en magistraten die zijn beschuldigd van het arresteren en onderzoeken van de Russische tegenstander Vladimir Kara-Murza, die wordt beschuldigd van de moorden. “Publiceren van valse informatie” Over het conflict in Oekraïne.

De 41-jarige historicus en mensenrechtenactivist Kara-Murza werd in april 2022 in Moskou gearresteerd nadat hij zich had verzet tegen het Russische offensief. Hij riskeert een gevangenisstraf van vijfendertig jaar. De Russische autoriteiten beschuldigen hem van de inhoud van een toespraak die hij hield voor gekozen functionarissen in de staat Arizona, waarin hij hield Kom in opstand tegen het systeem [Vladimir] Poetin en oorlogsmisdaden begaan door leden van de Russische strijdkrachten »benadrukken Schatkist in een verklaring.

Degenen die het doelwit zijn van de sancties zijn de vice-minister van Justitie, Oleg Sviridenko, de rechter die verantwoordelijk is voor het onderzoek, Elena Linskaya, de door de autoriteiten aangestelde onderzoeker, Andrei Zadachin, evenals Danila Mikheev, die tussenbeide kwam als expert tijdens Mr. Kara-Murza hoorzitting. Twee andere vrouwelijke rechters, Diana Mishchenko en Ilya Kozlov, waren ook het doelwit.

En daarom zijn ze allemaal het doelwit van boetes Hun betrokkenheid bij de grove schending van de mensenrechten tegen Vladimir Kara-Murza. Onder de Magnistki-wet, die de Verenigde Staten toestaat degenen die verantwoordelijk zijn voor dit soort overtredingen te straffen. Deze wetgeving, die in 2012 in de Verenigde Staten is aangenomen en vernoemd is naar een Russische advocaat die stierf in voorarrest nadat hij een corruptieschandaal aan het licht had gebracht, stelt de regering in staat om sancties op te leggen aan iedereen die verantwoordelijk is voor mensenrechtenschendingen in het hele land. wereld.

READ  “We zijn nog ver verwijderd van de migratiestroom die populisten veroordelen”, aldus Jean Quatremer, correspondent voor de Europese krant Liberation.

De sancties voorzien in een bevriezing van tegoeden in de Verenigde Staten van de betrokken personen, evenals van entiteiten waarin zij direct of indirect meerderheidsaandeelhouders kunnen zijn. Daarbij komen nog de sancties van het ministerie van Buitenlandse Zaken, die inhouden dat de zes personen en hun familieleden de toegang tot de Verenigde Staten wordt ontzegd. Dit soort wetgeving is inmiddels ingevoerd door zowel de Europese Unie als het Verenigd Koninkrijk en Canada.