Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

EP-leden Eva Kayli en Mark Tarabella blijven in voorlopige hechtenis

EP-leden Eva Kayli en Mark Tarabella blijven in voorlopige hechtenis

De Belgische justitie verlengde op vrijdag 3 maart opnieuw de voorlopige hechtenis van Eva Cayley en Marc Trabella, twee gekozen leden van het Europees Parlement beschuldigd van corruptie ten gunste van Qatar en Marokko. “De preventieve hechtenis van deze twee verdachten is verlengd met respectievelijk twee maanden en een maand.”Dat meldt het Federaal Parket in een persbericht.

Zowel de Grieks-elect, die bijna drie maanden gevangen zit, als het Belgische EP-lid, dat geschorst is uit de S&D-fractie, hebben de beschuldigingen ontkend. Ze hebben beroep aangetekend tegen hun voortgezette detentie, die op 16 februari werd verleend door de Raad van Brussel, een gerechtelijk toezicht op instructies.

Maxim Toller, advocaat van Mark Tarabella, aangeklaagd en gevangengezet op 11 februari, bevestigde vrijdag opnieuw de onschuld van zijn cliënt. We zullen blijven vechten om een ​​onschuldige man uit de gevangenis te krijgen (…)Hij heeft zichzelf niets te verwijten en heeft nooit geld of geschenken ontvangen voor zijn opvattingen.”De advocaat reageerde in een verklaring aan de pers.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Verdenkingen van corruptie in het Europees Parlement: Eva Kaili, de ondergang van een Griekse socialist

Panziri “De boetvaardige”

In dit klinkende onderzoek zitten drie personen in voorlopige hechtenis in België, die ervan worden verdacht jarenlang tegen betaling namens buitenlandse mogendheden te hebben bemiddeld bij besluiten van het Europees Parlement. Naast mI Cayley en meneer Tarabella, daar is Pierre Antonio Panzieri, voormalig lid van het Europees Parlement (2004-2019) en de centrale figuur in dit dossier. dit “berouwvol” Hij onderhandelde over een beperkte gevangenisstraf in ruil voor een toezegging om alles wat hij wist over het corruptieplan waarvan hij toegaf het meesterbrein te zijn, aan de rechercheurs te overhandigen.

READ  De uitvoerende macht zegt nee tegen de terugkeer van het imperiale eenhedensysteem
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees “Qatargate” en “Marocet”: Panziri “The Penitents” beschrijft de zaak en de betrokkenheid van nieuwe personages

Een vierde verdachte, de Italiaanse afgevaardigde Andrea Cozzolino, werd gearresteerd en vervolgens op 11 februari in Italië onder huisarrest geplaatst. Hij vecht zijn uitlevering aan België op grond van een internationaal arrestatiebevel aan voor de Italiaanse rechtbanken.

Tot slot, de parlementaire assistent Francesco Giorgi, vertrouweling van de heer Panzieri en metgezel van de heer Panzieri.I Kylie werd eind februari na meer dan twee maanden detentie in België onder een elektronische armband geplaatst. Hij maakte deel uit van de eerste arrestatiegolf, op 9 december in Brussel, toen rechercheurs 1,5 miljoen euro in contanten in handen kregen, die in koffers of koffers werden uitgedeeld.

Qatar en Marokko hebben de afgelopen drie maanden heftig ontkend dat zij aan de basis liggen van eventuele corruptie.

De wereld met Agence France-Presse