Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een buitengewone ontdekking van een verborgen doorgang 4500 jaar geleden

Archeologie – De februari-missie van ScanPyramids fotografeerde de mysterieuze gang die het in 2016 boven de hoofdingang bevond.

Er is iets nieuws achter de dikke, 4000 jaar oude blokken van koning Khufu’s tombe. Zeven jaar nadat ze onbekende holtes ontdekten die diep verborgen waren in de Grote Piramide van Gizeh, tegenover Caïro, geven wetenschappers van het International ScanPyramids Project hun eerste glimp van een van deze denkbeeldige ruimtes. Gelegen achter de ingang van de noordgevel van het monument, verborg de bewuste doorgang niets onverwachts. kale muren. Geen mummiehinderlaag of onverwachte schatten. Het is echter opmerkelijk in de ogen van professionals.

Deze twee meter brede ruimte, onder de spanten, overspant bijna negen meter. Het kon op 24 februari worden geïnspecteerd dankzij een klein gaatje dat door de radar was gedetecteerd in de nok van de deuropening. Nadat ze het hoofd daar niet waren gepasseerd, gebruikten de onderzoekers een telescoop van vijf millimeter, die door een koperen buis was gehaald, om een ​​glimp op te vangen van deze verborgen ruimte sinds het monument werd gebouwd.

Wat is het nut van deze blinde doorgang, aangelegd aan de noordkant van Khufu’s kolossale tombe? Als een stortpad dat de massa boven de hoofdingang van de piramide moet verdelen, wordt ontwikkeld door de Egyptische autoriteiten, de ScanPyramids-projectwetenschappers, zullen ze voorzichtig zijn om geen beslissing te nemen. Hun interesse ligt elders: het nu bevestigde bestaan ​​van deze ruimte bewijst wat hun instrument in 2016 ontdekte, dankzij het principe van muonradiografie. Deze beelden bevestigen het bestaan ​​van deze holte, waarvan we het bestaan ​​al vermoedden, voor 99,99%. Ze vervolledigen ook het bewijs van de doeltreffendheid van onze niet-destructieve, niet-invasieve methodes.”Mahdi Tayoubi, mededirecteur van de Pyramids Residents Mission, bevestigt.

Een binnenaanzicht van de holte, ontdekt in 2016, in de Grote Piramide van Gizeh. Piramides bewoners

Radiografie, aangepast aan de context van de piramide door de Universiteit van Nagoya en de Commissie voor Atoomenergie en Alternatieve Energie (CEA), bestaat uit het vastleggen van de gevoelige elementaire deeltjes van objecten die er doorheen gaan. Deze technologie heeft het mogelijk gemaakt om sinds 2016 twee tot nu toe onbekende ruimtes in de Grote Piramide te identificeren: de North Face Corridor (NFC), gelegen nabij de ingang, evenals een “grote leegte” (SP-BV genaamd), met een diameter van minstens dertig meter en die ongeveer 10 meter boven de grote portiek zal zijn.

Zicht op de noordelijke gevel van de Piramide van Khufu, aan de voet van het monument, in november 2022. De doorgang onderzocht door de ScanPyramids-expeditie rust boven de spanten van de hoofdingang, die tegenwoordig wordt gebruikt als ingang voor toeristen. Amir Makar, Agence France-Presse

De laatste van de mysteries van de piramide

Volgens de endoscoopbeelden leek de onderzochte passage niet verbonden te zijn met de “Grote Leegte”. Een kleinere gang, minder dan een meter, tussen deze twee constructies kan niet volledig worden uitgesloten van deze metingen.noteren 36 onderzoekers verbonden aan de ScanPyramids-missie in een artikel dat donderdag in het wetenschappelijke tijdschrift is gepubliceerd Natuurcommunicatie . Mahdi Tayoubi wijst er ook op dat het pad van de gang dat gevuld had kunnen worden niet is uitgesloten. De charismatische Egyptische oudheidkundige Zahi Hawass droomt er al van om het te vinden De echte grafkamer van koning Khufu. Het werk is zeker nog lang niet af. We gaan door met onze screeningscampagne. Donderdag bevestigde het hoofd van de Hoge Raad van Oudheden, Mostafa Waziri, aan de voet van de piramides.

Gestart in 2015 onder auspiciën van het Egyptische Ministerie van Nationale Oudheden, werkt de wetenschappelijke missie ScanPyramids om de Universiteit van Caïro te verbinden met het Franse Instituut HIP. Met de steun van Dassault Systèmes wordt het scala aan actoren dat betrokken is bij het project gecoördineerd door de vereniging en aan Egyptische zijde beheerd door een wetenschappelijk comité onder voorzitterschap van Zahi Hawass. Als een van de meest recente partners in het avontuur voerde de Technische Universiteit van München tussen 2020 en 2022 extra radarcontroles uit op de noordkant van de piramide om de contouren van de holte te verbeteren.

Zahi Hawass, een Egyptische archeoloog en voormalig minister van Oudheden, voor de Grote Sfinx van Gizeh, in Gizeh, Egypte, 20 november 2019. Khaled Desouky/AFP

Uiteindelijk kan de identificatie en studie van deze nieuwe ruimtes van de Grote Piramide het mogelijk maken om de laatste mysteries van de constructie ervan beter te begrijpen. Er bestaan ​​verschillende concurrerende hypothesen over dit architecturale probleem, die hadden kunnen worden opgelost door externe of interne hellingsystemen, of zelfs door een combinatie van beide. Het monument werd gebouwd rond 2560 voor Christus, tijdens het tijdperk van het Egyptische oude koninkrijk, en bleef gedurende meerdere millennia het hoogste menselijke bouwwerk ooit gebouwd. En de onopgeloste mysteries van dit wereldwonder maken nog steeds geen indruk.


Zie ook Peru: Een 600-800 jaar oude mummie werd gevonden in een koeltas van een voormalige bezorger

READ  Het aantal bosbranden in de Europese Unie heeft in 2022 al het hoogste niveau bereikt (record in uitvoering)