Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier zijn 6 geweldige gezondheidsvoordelen van citroen

Hier zijn 6 geweldige gezondheidsvoordelen van citroen

Alles is goed in citroen. Naast de heerlijke smaak heeft deze kleine gele citrusvrucht, die smaak toevoegt en een aparte smaak toevoegt aan hartige of zoete gerechten, meerdere voordelen voor het menselijk lichaam.

Een remedie tegen vermoeidheid

Citroen is het hele jaar door aanwezig en perfect om vermoeidheid tegen te gaan. En niet zonder reden: het zit boordevol vitamine C, die vooral wordt beschermd door de dikke schil van de vrucht. 100 gram citroenpulp bevat ongeveer 51 mg vitamine C. Deze citrusvrucht maakt het dus mogelijk om bijna de helft van onze dagelijkse vitamine C-behoefte te dekken, en de aanbevolen inname door voedingsdeskundigen bedraagt ​​ongeveer 110 mg voor een volwassene.

Een krachtige antioxidant

Het staat ook bekend als een krachtige antioxidant. Deze caloriearme vrucht (28 calorieën per 100 gram) bevat flavonoïden, dit zijn stoffen die de neutralisatie van vrije radicalen en onevenwichtige atomen of moleculen bevorderen, die mede verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering van cellen en weefsels, hart- en vaatziekten en sommige soorten kanker.

Schild tegen aanvallen

Dankzij het hoge vitamine C-gehalte is het ook een essentieel voedingsmiddel om je immuunsysteem te versterken. Citroen bevat antivirale, antibacteriële en antiseptische eigenschappen. Om deze reden wordt het in de winter, bij verkoudheid of keelpijn, vaak aanbevolen om citroensap in een kopje lauw water te persen.

Een bondgenoot voor een mooie huid

Ook helpt het aanbrengen van een paar druppels citroensap met een stukje katoen, rechtstreeks op de huid, donkere kringen te verminderen, de huid te reinigen en overtollig vet te bestrijden. Houd er rekening mee dat deze methode niet wordt aanbevolen voor de gevoelige huid. Ook helpt het regelmatig wrijven van een schijfje citroen over je handen om bruine vlekken te verwijderen.

Spijsvertering deugden

We kunnen het eindelijk consumeren om het ongemak na een zware maaltijd te verminderen. Het citroenzuur in citroen stimuleert de afscheiding van gal en helpt zo bij het verminderen van een opgeblazen gevoel en het bevorderen van een goede spijsvertering. Je moet ook weten dat deze kleine citrusvrucht vezels bevat (ongeveer 2 gram per 100 gram citroen), wat de darmtransit vergemakkelijkt.

READ  Zullen immuungecompromitteerde mensen meer toegang hebben tot behandeling?

Natuurlijk ontsmettingsmiddel

Citroen kan ook nuttig zijn bij het desinfecteren van oppervlakken dankzij het citroenzuur dat het bevat. Een paar druppels op een spons elimineren bacteriën. Het laat ook een delicate, kleine fruitige geur achter.