Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Longkanker: Een therapeutisch vaccin geeft positieve resultaten

Longkanker: Een therapeutisch vaccin geeft positieve resultaten

Op maandag 11 september werden de positieve resultaten bekend van een Franse studie naar een therapeutisch vaccin tegen longkanker.

Er ontstaat nieuwe hoop voor patiënten met vergevorderde longkanker. Op maandag 11 september presenteerde het Franse biotechnologiebedrijf OSE Immunotherapeutics de positieve resultaten van zijn therapeutische vaccin Tedopi. Ze vertonen een lager risico op overlijden vergeleken met chemotherapie.

In totaal namen 219 patiënten in negen Europese landen en de Verenigde Staten deel aan dit onderzoek. Tidobi werd aan 139 mensen gegeven, terwijl de vergelijkingsgroep, bestaande uit 80 mensen, chemotherapie kreeg. Het vaccin werd aanvankelijk elke drie weken geïnjecteerd, daarna een jaar lang elke acht weken en uiteindelijk elke twaalf weken.

De resultaten van de fase III-studie, gepubliceerd in het tijdschrift Annals of Oncology, geven aan dat “één jaar na het begin van de behandeling 44,1% van deze patiënten in leven bleef in de groep die het vaccin kreeg, vergeleken met slechts 27,5% in de groep die het vaccin kreeg toegediend. chemotherapie gekregen.” groep.

Het vaccin veroorzaakt ook “minder bijwerkingen” en maakt het dus mogelijk om “een betere levenskwaliteit voor patiënten te behouden”, aldus professor Benjamin Pace, directeur klinisch onderzoek aan het Gustave Roussy Instituut en hoofdonderzoeker van de test genaamd Atalante. -1.

Het onderzoek werd verstoord vanwege de epidemie

Kankervaccins zijn bedoeld om het immuunsysteem van een patiënt te leren kankercellen specifiek te herkennen en te vernietigen. Tedopi is effectief bij patiënten met het HLA-A2-gen, dat volgens OSE Immunotherapeutics bij de helft van de bevolking voorkomt.

Professor Bessie zei dat als gevolg van de Covid-19-pandemie “de rekrutering van het onderzoek nog niet is afgerond.” Daarom heeft het “niet de vereiste sterkte”, maar maakte het het toch mogelijk om te begrijpen “welke bevolkingsgroep echt voordeel van het vaccin heeft gehad.”

READ  Waarom is het 's ochtends zo koud en' s middags zo koel?

Patiënten die deelnamen aan de gerandomiseerde studie waren eerder behandeld met chemotherapie en immunotherapie. Uit de resultaten bleek echter dat Tidobi effectiever was bij degenen die aanvankelijk reageerden op immunotherapie, voordat ze terugvielen.